coronavirus

La selectivitat serà entre el 22 de juny i el 10 de juliol

S'introduiran canvis en el model, com la flexibilització de les preguntes, i el contingut de les proves

per NacióDigital , 25 de març de 2020 a les 17:04 |
Proves de selectivitat a Olot, en una imatge d'arxiu | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La selectivitat es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol en convocatòria ordinària i abans del 10 de setembre en extraordinària, segons han acordat este dimecres el ministeri d'Educació i el d'Universitats amb les autonomies. S'ha decidit, a més, "modificar el model i el contingut de les proves amb l'objectiu que l'alumnat no es veja perjudicat" per la situació generada pel coronavirus. Educació, però, encara no ha concretat en què consistiran les modificacions.

Les dates finals "dependran de l'evolució de la pandèmia" -en el cas de Catalunya, ho ha de consensuar la Secretaria d'Universitats del Govern properament-, però sí que s'ha establit que les qualificacions es publicaran abans del 17 de juliol en convocatòria ordinària i abans del 18 de setembre en extraordinària.


Amb tot, l'assignació definitiva de places no es farà abans del 25 de setembre. A Catalunya, les PAU estaven previstes del 9 a l'11 de juny.

Cancel·lades les avaluacions de primària i secundària


D'altra banda, el ministeri ha proposat també a les autonomies cancel·lar les proves d'avaluació diagnòstica que establix la LOMCE i que es fan a tercer i sisè de primària i a quart de secundària.

Pel que fa als alumnes que estan fent el curs a l'estranger, s'establiran sistemes específics per poder homologar els seus estudis, ja que la majoria de l'alumnat està fent les classes en la modalitat en línia.

D'altra banda, la conferència ha aprovat també les mesures acordades este dimarts en la comissió d'FP, sobre flexibilitzar les pràctiques en el centre de treball per a superar el curs ampliant el període establit al calendari escolar. La mesura s'haurà de coordinar amb les dates de les PAU per tal que els estudiants que ho vulguen puguen fer les proves.

La durada de la Formació al Centre de Treball (FCT) es limitarà de manera excepcional a les hores mínimes recollides en la normativa bàsica (220) i s'integrarà el mòdul d'FCT amb un mòdul de projecte per tal de poder abordar el objectius associats a l'entorn laboral. Això afectarà tant a l'FP bàsica com als graus mitjans i superiors.

Pel que fa a les proves d'accés a l'FP de grau mitjà o superior, per als que no compten amb els requisits acadèmics d'accés, s'ha acordat posposar-les "el que calga, arribant fins i tot a la primera quinzena de juliol".

Pel que fa a la formació a distància, el ministeri d'Educació ha explicat que ha posat a disposició de les comunitats tots els recursos digitals disponibles de la modalitat d'FP a distància, que agrupa 104 cicles, per facilitar la continuïtat de l'ensenyament. En la resta de nivells, ha elaborat un portal web per canalitzar tots els materials d'ensenyament a distància i en línia.
 

 

Participació