Músics ebrencs regalen microconcerts diaris durant el confiament en el festival Monstres de l'Ebre

La iniciativa vol animar els programadors a apostar pels grups del territori quan acabe la crisi sanitària

per Aguaita.cat , Móra d'Ebre, 24 de març de 2020 a les 12:31 |

L'actuació de Menut, en l'estrena del festival Monstres de l'Ebre per Instagram TV Foto: Cedida


Les Terres de l'Ebre també ha estrenat esta setmana el seu propi festival en línia. Es tracta del Monstres de l'Ebre, que ha arrancat este dilluns amb el primer microconcert de Menut, el cantautor Carles Blanch, de Móra la Nova, que ha interpretat Seguint riberes.


Tots els dies feiners, a través d'Instagram TV, es retransmetrà una breu actuació que un grup o artista ebrenc haurà gravat a casa seua. Amb una quinzena d'artistes sumats al festival i una actuació cada dia, la iniciativa s'allargarà un mínim de tres setmanes, però el cartell és obert i hi seguixen arribant propostes. "Aprofitem per crear una xarxa, posar cara als músics ebrencs i que, quan tot això acabe, demanar als programadors que aposten per nosaltres", ha explicat Aleix Ferrús, portaveu del festival.

Monstres de l'Ebre no és un festival de cançons en directe. La iniciativa oferirà tots els dies feiners, de dilluns a divendres, microcàpsules musicals de diferents cantautors, grups i artistes ebrencs. El cartell l'encapçalen el grup Pepet i Marieta i la cantautora Montse Castellà i l'ha estrenat Menut, àlies del cantautor Carles Blanch, finalista del Sona 9 del 2018.


Els músics gravaran petites actuacions des de casa –amb temes propis o versions- i se'n publicarà una diària per amenitzar el confinament, però també per "posar cara" i reivindicar el talent musical del territori.

"A les Terres de l'Ebre volíem crear una xarxa de gent que té inquietuds semblants i se'ns va ocórrer fer este festival perquè, un cop tot això passe, puguem demanar als ajuntaments i les sales que ens programen. Hi ha grups molt bons i fan molta qualitat, però són desconeguts perquè no acabaven d'entrar a cap xarxa", ha explicat Ferrús. El festival vol donar visibilitat als artistes, ajudar que els més coneguts puguen continuar promocionant la seua obra i que "els més petits puguen pujar al carro".

El primer microconcert l'ha ofert, este dilluns, Menut, amb un acústic, guitarra en mà, on ha interpretat Seguint riberes, tema del seu disc de debut Terra d'argila. Este dimarts ho farà el flixanco Xarim Aresté -premi MIN de la Música Independent 2018 al Millor Disc en Català per l'àlbum Polinèsies. Aresté cantarà Vull viure d'aventures.

El cartell inicial el completen Joan Bagés, Fardatxa, Gebre, Ro, És cosa de 3, Marcel Castellví, Ramir Guiu, Camins Blancs, Adrià Cid, Setrill, Rampaire i Manel Urbà.
 

 

Participació