Atenció als canvis en els CAP que posa en marxa Salut Terres de l'Ebre a partir d'avui

Per tal de fer front a la situació generada per l’evolució del coronavirus SARS –Cov-2 es continuen adoptant mesures d’organització per poder assumir la demanda creixent d’atenció i el tractament adequat dels casos i, alhora, preservar la salut dels professionals i garantir els torns circuits diferenciats de patologia respiratòria

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre, 23 de març de 2020 a les 14:57 |
Per tal de fer front a la situació generada per l’evolució del coronavirus SARS –Cov-2 es continuen adoptant mesures d’organització per poder assumir la demanda creixent d’atenció i el tractament adequat dels casos i, alhora, preservar la salut dels professionals i garantir els torns circuits diferenciats de patologia respiratòria. 
Es mantenen les mesures anunciades fins al moment i a més cal afegir que a partir del dilluns 23 de març s’implementen: 


· Es tanquen els consultoris de Margalef de Montsant, la Bisbal de Falset, la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Vinebre, Ascó i Roba-roja d’Ebre. L’atenció d’aquests consultoris se centralitzarà al CAP de Flix per contacte telefònic. Així mateix, es garantiran totes les demandes que siguin inajornables. El telèfon del CAP de Flix és el 977 412 208. 

· Els CAP Móra la Nova estarà obert matí i tarda el telèfon és el 977 401 452 i el CAP Móra d’Ebre estarà obert al matí el número de telèfon és el 977 401 302.

 
· Es deriven a Móra d’Ebre l’atenció del consultoris de Miravet, Benissanet. 
· Es deriven a Móra la Nova l’atenció dels consultoris de Rasquera, Ginestar, Tivissa, Garcia, la Serra d’Almos i Darmós. L’atenció se centralitzarà al CAP Móra la Nova previ contacte telefònic. 

· Es tanquen els consultoris locals de Batea, Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca, la Fatarella, Corbera d’Ebre i Caseres. L’atenció es derivarà al CAP de Gandesa previ contacte telefònic. El telèfon del CAP de Gandesa és el 977 421 245. 

· Es tanquen els consultoris de Pinell de Brai, Arnes, Bot i Prat de Comte. L’atenció es derivarà a Horta de Sant Joan previ contacte telefònic. El telèfon del CAP d’Horta de Sant Joan és el 977 435 045. 

· Es tanca el consultori local de les Cases d’Alcanar i l’atenció es derivarà a Alcanar. El telèfon del CAP d’Alcanar és el 977 731 932. 

Els tipus de visites que s’atendran als consultoris, sempre previ contacte telefònic, seran: 

- Analítiques no demorables o control anticoagulants orals tant al centre com al domicili o lliurament de material sanitari important per a la salut del pacient o seguiment de pacients que requereixin atenció per les seves patologies i situacions vitals (per exemple pacients complexos, finals de vida....) tant al centre com al domicili o urgències tant al centre com al domicili previ contacte telefònic al telèfon indicat. 

Des de les capçaleres i centres oberts dels EAP es farà, en relació als usuaris assignats als consultoris, el màxim seguiment telemàtic possible:

Tràmits i gestions no presencials per poder contactar la ciutadania. Vies d’entrada: 

- Econsulta 

- Consulta telefònica 

- Link contacta de la gerència ICS Ebre (www.icsebre.cat/wg/contacta/) 

- Per internet (www.ics.gencat.cat) 

- Trucant al 933268901 

o Resta de tràmits que es puguin fer de forma virtual 

Els consultoris locals romandran en porta tancada i només s’atendran, a excepció que no sigui una urgència, les visites tant de metge com de la infermera que es pactaran telefònicament el dia abans, indicant-los dia i hora de visita i indicacions de no acumulació de gent a la part exterior procurant separació màxima entre les persones i se’ls preguntarà si tenen simptomatologia respiratòria. 

Cada cop que entri un usuari dels citats al consultori el metge o la infermera tancaran la porta, abans tornaran a preguntar si tenen simptomatologia respiratòria i si és així li facilitarà una mascareta i procedirà a la visita. 

Els pacients han de romandre al centre només el temps imprescindible. 
Us recordem la importància d’evitar en la mesura del possible desplaçar-vos al vostre centre sanitari i us recomanem que abans contacteu telefònicament. Igualment, us demanem que feu un ús responsable de tots els serveis d’urgències. 

Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre es recorda que si s’ha de fer qualsevol consulta mèdica, a més del 061 sempre podeu trucar al vostre centre d’atenció primària de referència i a Atenció del Ciutadà de la regió sanitària terres de l’Ebre al telèfon 977 448 170. Informar-vos que teniu a la vostra disposició l’adreça electrònica mailto:[email protected] que està operativa 7x24 i es contesta abans de 24h. 

Per a emergències important trucar al 112. 

Per a informació o dubte per contactar amb la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre podeu trucar al telèfon 977 704 381. 

A més informem que si necessiteu contactar tant amb el vostre CAP com amb l’Hospital Verge de la Cinta per tràmits, gestions, dubtes, anul·lacions o informació podeu fer-ho també a qualsevol hora a: http://www.icsebre.cat/wg/contacta i us donaran resposta en menys de 24 hores.  

 

Participació