La flota pesquera de la Ràpita es queda a port este divendres per la caiguda de preus i les mesures de protecció contra el Covid-19

El sector de baixura demana a les administracions quedar fora de l’activitat d’abastament per aturar temporalment l'activitat i poder-se acollir als ajuts

per Redacció , La Ràpita, 20 de març de 2020 a les 17:21 |
La flota de la Confraria de la Ràpita, la més important de Catalunya en valor de venda del peix a la llotja, ha decidit quedar-se amarrada a port este divendres davant el desplomament dels preus, que situen entre un 25% i un 50% segons l’espècie. La manca de rendibilitat i també la dificultat de complir les mesures sanitàries a bord de les embarcacions, on resulta complicat atendre les condicions d’espai entre els mariners, són els dos factors que han fet que el sector de baixura demane a les administracions quedar fora de l’activitat d’abastament per poder-se acollir als ajuts previstos en el decret de mesures extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic del coronavirus.

“Demanem quedar fora de l’activitat abastament perquè d’una banda ens trobem en serioses dificultats per complir amb les mesures sanitàries a bord i també per la manca de rendibilitat econòmica que té ara mateix l’activitat”, ha afirmat el secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Joan Balagué.


Patrons i mariners han comprovat com el preu a la llotja ha caigut en picat durant la setmana, fins al punt que algunes espècies directament no tenen sortida. “El fet que la restauració, que és un client principal, estiga tancada, és un factor molt influent perquè la demanda haja caigut tant”, afirma.

Este divendres la flota no ha sortit a faenar i resta a l’espera de les negociacions que el sector manté amb el ministeri per veure si la seua demanda és atesa. En cas que la decisió no arribe abans, la setmana vinent tenen previst tornar a la mar, però menys dies, per veure si l’esforç té recompensa.


  ​

 

Participació