Primera víctima mortal per coronavirus a les Terres de l'Ebre

Es tracta d'un veí de Tortosa de 75 anys amb patologies prèvies, i ha calgut aïllar sis professionals de la Clínica Terres de l'Ebre on va estar ingressat

Sis pacients estan hospitalitzats al Verge de la Cinta, quatre dels quals a l'UCI.
Sis pacients estan hospitalitzats al Verge de la Cinta, quatre dels quals a l'UCI. | Aguaita.cat
Aguaita.cat
19 de març del 2020
Actualitzat a les 21:04h
La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha confirmat este dijous dos nous casos positius per coronavirus, un dels quals ha mort, segons ha informat Salut. Actualment hi ha quatre persones més a la Unitat de Cures Intensives de l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta, i altres dos pacients ingressats en este mateix centre hospitalari. En total s'han diagnosticat fins ara 16 casos al territori.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha comparegut en directe a través d'una crida d'urgència a facebook per informar que la víctima morta és un home de 75 anys, veí de Tortosa, que tenia patologies prèvies i va entrar per urgències a la Clínica Terres de l'Ebre, on va estar ingressat i després va ser traslladat a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Degut a esta situació, es va haver d'activar el protocol per tal d'aïllar sis treballadors de la Clínica Terres de l'Ebre, tal com ha explicat també Roigé.

L'alcaldessa ha mostrat el seu condol als familiars i amics, ha agraït la tasca del personal sanitari i ha advertit tothom que "venen moments difícils", de manera que ha demanat el compliment de totes les directrius, "molta prudència i que ens quedem a casa per evitar la proparació d'este virus", ha afirmat.

Fins ara al conjunt de la demarcació s'havia confirmat una mort, la d'una veïna de Montblanc de 88 anys que havia ingressat al Pius Hospital de Valls. 

Este dijous, a la Regió Sanitària Camp de Tarragona s'han confirmat 15 casos nous de coronavirus SARS-CoV-2, i en esta àrea de la demarcació se sumen 43 positius confirmats. Vint-i-dos es troben hospitalitzats i 6 mantenen ingrés a l’UCI. Segons Salut, es manté un únic cas confirmat al Sociosanitari Francolí de Tarragona.