Forcadell demana la suspensió de la condemna mentre es resol el seu recurs al Constitucional

L'expresidenta del Parlament demana empara a l'alt tribunal i denuncia "vulneracions de drets fonamentals"per la sentència de l'1-O

Carme Forcadell, sortint de la presó
Carme Forcadell, sortint de la presó | Adrià Costa
NacióDigital
19 de març del 2020
Actualitzat a les 18:07h
La xertolina Carme Forcadell ha demanat al Tribunal Constitucional (TC) que suspenga l'aplicació de la seua sentència mentre es resol el recurs que en va elevar al tribunal en contra. L'expresidenta del Parlament, que va ser condemnada a 11 anys i mig de presó per un delicte de sedició en el judici de l'1-O, argüeix que s'està produint una"vulneració de drets fonamentals". 

En un recurs d'empara presentat al TC, Forcadell argumenta que la sentència de l'1-O va vulnerar els seus drets fonamentals , entre els quals el dret a ser jutjada pel "tribunal predeterminat" -el TSJC, com a aforada autonòmica-, a la "doble instància penal" -el cas va arribar directament al Suprem- o a un "procediment amb totes les garanties".

Forcadell demana la nul·litat de la sentència i que, fins que el tribunal es pronuncie sobre el seu recurs, acorde de forma cautelar la suspensió de la pena que li va ser imposada. L'expresidenta del Parlament reconeix que la presentació d'un recurs no comporta necessàriament la suspensió de la pena, però afegix que el tribunal està facultat per suspendre-la quan "l'execució de l'acte o la sentència impugnats produïsca un perjudici al recurrent que pogués fer perdre la seua finalitat a l'empara".

El recurs de Forcadell afegix que l'afectació de drets fonamentals que argumenta "fins i tot ha estat advertida per organitzacions internacionals la trajectòria en la protecció de drets  fonamentals de les quals resulta indubtable".

Forcadell va sortir per primer cop de la presó de Mas d'Enric per tindre cura de sa mare el  17 de febrer passat, en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari. Este mateix dijous s'ha conegut que una instrucció del ministeri de l'Interior facilita que els presos en  tercer grau o aquells als quals s'aplica el règim de flexibilitat de l'article 100.2 puguen dormir a casa mentre dure l'emergència pel coronavirus.

Recurs de Carme Forcadell by naciodigital on Scribd