La Diputació de Tarragona ajorna el pagament de tributs de BASE

Estes mesures se sumen a les anunciades ahir pel govern espanyol

NacióTarragona
19 de març del 2020
Actualitzat a les 18:00h
La oficina de BASE al Vendrell.
La oficina de BASE al Vendrell. | M.G.

La Diputació de Tarragona ha ajornat el pagament de tributs de BASE. Esta mesura excepcional s'aplica en el marc de l'estat d'alarma causat pel coronavirus, i pretén "evitar danys i perjudicis de difícil reparació als ciutadans i ciutadanes que, a causa d'esta crisi sanitària sense precedents, difícilment podran efectuar pagaments amb normalitat".

El decret de la Diputació de Tarragona s'ha dictat després que s'ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat el Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del Covid-19, que dedica l'article 33 a la suspensió de terminis en l'àmbit tributària.

En concret, el text del decret de la Diputació de Tarragona resol suspendre els períodes d'ingrés inclosos al "Calendari Fiscal i Anunci de Cobrament Any 2020" dels ingressos de dret públic de venciment periòdic i notificació col·lectiva dels municipis que tenen delegada a favor de la Diputació de Tarragona la recaptació dels seus ingressos de dret públic.

Així mateix, establix que per estos ingressos no començara ni s'acabaran, en el cas de què s'haguessen iniciat, els terminis de pagament previstos en els respectius anuncis de cobraments, i resta ajornat este inici, o acabament, fins que s'alcen les mesures relacionades amb l'estat d'alarma.

Finalment, també resol suspendre l'emissió de liquidacions a practicar per l'Administració en les mateixes condicions establertes per als ingressos de venciment periòdic i notificació col·lectiva.