La rocambolesca història d'una ampostina a Corea del Sud enmig de la crisi pel coronavirus

Laia Pellicer es va veure obligada a sortir de Corea del Sud i tornar a entrar-hi, per poder-se casar i obtenir visat, en plena crisi del coronavirus davant la falta de suport de l'ambaixada espanyola i les autoritats coreanes

Laia Pellicer a punt de sortir de Corea del Sud en plena crisi pel coronavirus
Laia Pellicer a punt de sortir de Corea del Sud en plena crisi pel coronavirus
19 de març del 2020
Actualitzat a les 17:48h
Laia Pellicer és una jove ampostina que des de fa un any i mig aproximadament viu a Corea del Sud. La seua història, explicada en un vídeo a youtube, és una mostra de com pot arribar-se a complicar la burocràcia –ja complicada de per si- per poder-se casar amb la seua parella enmig de la crisi pel coronavirus. Una crisi que ha provocat que acabessen caducant els seus visats i la fessen fora de Corea, tal com ha explicat a l'aguaita.cat.

“Corea del Sud em fa fora del país i Espanya no mou ni un puto dit per ajudar-me”, així de contundent comença el seu relat. Laia Pellicer disposava d'un visat laboral de vacances, el que es coneix com a Working Holiday Visa, que li permetia estar a Corea del Sud 1 any.

Quatre mesos abans que caduqués el permís, esta jove ampostina va començar a tramitar els papers per poder-se casar amb la seua parella, originari de Corea. Però el temps passava, el Visat va caducar i l'ambaixada espanyola encara no havia acabat de preparar els papers.

Entremig, va viatjar a Catalunya per visitar la família i, quan va tornar a Corea, li donaven 3 dies per marxar del país. Després de molts tràmits, va aconseguir una visa de turista de 90 dies i es va poder casar. "Al gener finalment l’ambaixada espanyola havia fet els papers per casar-me. Em caso el 30 de gener. Però havia de sortir de Corea per tramitar-me la visa de casada. Una de les opcions era anar al Japó, per proximitat i preu". Però el coronavirus ja s'estava estenent per la zona "quan ja teníem els papers per anar al Japó es van tancar les fronteres pel coronavirus. Vam pensar anar a Espanya, però es van començar a cancel·lar vols. Així que ens vam quedar sense opcions". Finalment, in extremis, van aconseguir un vol per anar a Manila (les Filipines) justament en els últims dies en què encara no posaven qualsevol persona entrant al país en quarantena.
 

Laia Pellicer ha explicat tota la seua història al seu canal de youtube


Pellicer està molt indignada, perquè tant ella com la seua parella han hagut de posar en risc la seua salut i exposar-se a la crisi del coronavirus per la manca de col·laboració que, segons denuncien, va mostrar l'ambaixada espanyola.

El visat de 90 dies de turista de Laia s'estava esgotant mentre el procés burocràtic per validar la seua visa de matrimoni encara no havia acabat. Per poder ampliar l'estada a Corea mentre este procés durava, només li quedava sortir del país i tornar, i així poder ampliar la visa de turista.  "Des d’Emigració de Corea em van dir que la solució per no haver de marxar a un altre país en estes circumstàncies era que l'ambaixada espanyola em fes un paper on es certifiqués que en les actuals circumstàncies no s'aconsellava viatjar a l'exterior, "però es van negar a fer-m’ho", exposa Pellicer. "L’únic que em van dir és que si em feien fora de Corea, ells em pagarien el bitllet d’avió".

També es mostra dolguda amb el paper dut a terme per l’ambaixada de Corea a Espanya, que tampoc li van voler tramitar el visat via correu postal.

Ara Laia i la seua parella ja es troben a casa, però es mostren indignats per com estan actuant les autoritats envers les persones que es troben a l’estranger en esta crisi del coronavirus.
Podeu veure tot el relat en este vídeo.