Fins a 270 estudiants universitaris s'han ofert als hospitals per col·laborar durant el coronavirus

També una trentena de metges i una vuitantena d'infermers es posa a disposició de Salut per fer tasques assistencials

per Aguaita.cat , Tortosa, 18 de març de 2020 a les 18:30 |
Fins a 270 estudiants universitaris de Tarragona i l'Ebre s'han ofert als centres sanitaris i hospitals per col·laborar durant en la gestió de la pandèmia. Fins a 31 facultatius s'han posat en contacte amb el Col·legi de Metges de Tarragona per donar suport davant la infecció del Covid-19. Onze són metges MIR llicenciats enguany, dos estaven jubilats, cinc més en exercici i la resta són metges no comunitaris que esperen l'homologació del títol. També s'han sumat a la crida 15 infermers, auxiliars d'infermeria i tècnics de radiodiagnòstic. Al Col·legi d'Infermeres de l'Ebre i Tarragona s'han apuntat la borsa de voluntaris 32 professionals. Es destinaran a cobrir les tasques assistencials que el Departament de Salut considere necessàries.

Fins a 270 estudiants de diverses especialitats han mostrat el seu suport per col·laborar en esta crisi. Els estudiants de medicina, infermeria o fisioteràpia han estat els més nombrosos, però també estudiants d'altres especialitats com nutrició, veterinària o fins i tot de ciències biomèdiques s'han posat en contacte per poder col·laborar de forma desinteressada.


Cinc alumnes voluntaris de Medicina i Ciències de la Salut de la URV ja donen suport a l'hospital Sant Joan de Reus, a la unitat de Salut Laboral i Medicina Interna, fent suport telefònic i en tasques administratives.

D'altra banda, els estudiants dels darrers cursos de medicina i d'infermeria passaran a integrar una llista de personal que el departament de Salut podria contractar de forma temporal a l'empara del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19. Este decret preveu que les autoritats sanitàries puguen fer contractes laborals temporals als estudiants de darrer any de medicina i d'infermeria en concepte de suport a la resposta assistencial a l'epidèmia de coronavirus.
 

Participació