El Govern invertirà 7,8 M€ per reparar els danys del temporal als ports de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i les Cases d'Alcanar

El Govern ha aprovat la declaració d'emergència per a la reparació

per Redacció , 17 de març de 2020 a les 18:10 |
El Govern ha aprovat la declaració d'emergència per a la reparació dels danys estructurals que van patir els dics de recer dels ports de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i les Cases d'Alcanar durant el temporal del febrer. Ports de la Generalitat invertirà 7,8 milions d'euros per arranjar els desperfectes en estos tres ports ebrencs un cop puguen començar les obres. S'invertiran 3,9 milions d'euros al port de l'Ametlla de Mar; 3,7 milions d'euros, a l'Ampolla, i 192.000 euros, al port de les Cases d'Alcanar.

A l'Ametlla de Mar, amb una inversió de 3,9 milions d'euros, es repararà l'estructura del dic de recer, afectat pels ultrapassaments a les tres alineacions de l'estructura. Hi ha hagut importants moviments de peces d'escullera al llarg de tota la part exterior del dic i s'ha trencat el morrot, a l'extrem del dic del costat de la bocana, on ha desaparegut l'escullera. També s'ha de reparar la base de l'espatller i el passeig i els vials annexos. L'obra consistirà a reposar peces de l'escullera al llarg de tot el dic de recer, reforçar i recréixer l'espatller en el tercer tram i formar uns botaones. S'arranjaran punts del vial del moll i es reposaran tots els serveis afectats. Les obres, com als altres dos ports, han de començar a finals de març i tindran un termini d'execució de nou mesos.


A l'Ampolla, els pitjors desperfectes es van produir al dic d'abric en totes tres alienacions. Es van moure blocs de l'escullera de protecció del dic, es va trencar el morrot del dic on va desaparèixer l'escullera i han aparegut importants fissures a l'esplanada del moll. En l'obra, en la qual s'invertiran 3,7 milions d'euros, es reposarà el mantell del dic de recer en totes tres alineacions, es reforçarà l'espatller en la tercera alineació on es formaran botanes i es repararan diversos punts del vial del moll i es reposaran serveis. El termini d'execució és de set mesos.

Finalment, a les Cases d'Alcanar, es faran obres per valor de 192.000 euros per reposar el mantell del dic de recer en tota la seua alineació final i també reconstruir la part extrema del moll de ponent. Es formarà una rampa provisional d'accés a la part superior del dic per a la maquinària. Es tracta d'una obra de reparació pels danys causats, que durarà cinc mesos, i que solucionarà els desperfectes del temporal, però es preveu executar un projecte més important a les Cases que depèn d'una prova que s'ha de fer a la Corunya. Es farà un assaig en una piscina amb un model físic com el del port de les Cases, i que ja s'ha licitat i es farà a l'abril. A partir dels resultats d'esta prova, es redactarà el projecte constructiu que ha d'aportar solucions a un port que és vulnerable als temporals i que ha de millorar l'agitació interior que afecta les instal·lacions portuàries amb els temporals.

 

Arxivat a:
General
Participació