Confirmats tres nous positius a les Terres de l'Ebre, que han estat ingressats a l'hospital de Tortosa

Són un home i una dona en estat greu a la UCI i un home ingressat a medicina interna

per Redacció , Terres de l'Ebre, 17 de març de 2020 a les 15:31 |
Exterior del servei d'Urgències de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta | Cedida
A les Terres de l'Ebre, els contagiats per Covid-19 s'eleven a 14, amb 3 nous positius este  dimarts. No se n'havia confirmat cap des de diumenge. En els tres casos, els malalts estan ingressats a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Són una dona, de 59 anys, de la Pobla de Massaluca (Terra Alta) i un home, de 70 anys, de Jesús (Baix Ebre), els quals estan greus i assistits a la Unitat de Cures Intensives (UCI). El tercer és un home, de 56 anys, de Tortosa, que s'ha ingressat a la unitat de medicina interna. A l'Ebre i el Camp de Tarragona, el nombre de casos confirmats s'eleva així a 34.

Els primers casos a l'Ebre es van conèixer divendres, amb una unitat familiar de cinc persones contagiada i una cirurgiana de l'hospital de Tortosa. D'aquests primers casos, només una dona de 69 anys està ingressada i la resta està en aïllament domiciliar. Dissabte, el departament de Salut va informar del cas d'un veí de Roquetes, de 61 anys, ingressat amb pronòstic greu a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta, i d'un veí de Tortosa de 71 anys; un de l'Ampolla, de 70 anys, i un d'Amposta, de 47 anys, en aïllament domiciliari. Diumenge, també es comunicava que una sanitària, una dona de Tortosa i de 55 anys, havia donat positiu i estava en aïllament domiciliari.


Els positius confirmats al Camp de Tarragona són 20: un noi de 22 anys i una noia de 26 de Torredembarra, que són parella; el d'una veïna de Sitges, de 79 anys i nacionalitat russa, ingressada a l'hospital del Vendrell; el de la dona de 79 anys i sa filla de 46, totes dues residents a Vilafortuny; una dona de 60 anys i el seu marit de 54, residents a Salou, i una veïna del Vendrell de 39 anys. Dissabte, s'hi sumaven set casos més: un veí de Miami Platja, de 40 anys, ingressat a la UCI del Joan XXIII per una patologia associada i que es va contagiar en el marc d'un viatge recent a Benidorm; un turista de 71 anys, de nacionalitat sueca, aïllat en una habitació d'este mateix centre hospitalari; i un veí de Cambrils, de 49 anys, en aïllament domiciliari i que és familiar de dos persones també confirmades en este municipi del Baix Camp –una dona de 79 anys i sa filla de 46. Tots els afectats evolucionen favorablement.

Este sanitari està en aïllament domiciliari; a un veí de la Bisbal del Penedès, de 74 anys, ingressat a l'hospital del Vendrell; una dona de 74 anys, del Vendrell, ingressada a l'hospital de Sant Pau i Santa Tecla; un veí de Bonavista, de 79 anys, ingressat a la planta de medicina interna del Joan XXIII, i una veïna de Falset, de 56 anys, en aïllament domiciliari. També hi ha dos menors de Reus confirmats: una nena de 9 anys, diagnosticada a la Vall d'Hebron, i el seu germà petit -d'uns 2 o 3 anys.


Uns dels casos s'ha conegut arran del comunicat preventiu emès per l'aplicació e-bando per l'Ajuntament de la Pobla de Massaluca, el qual informava que un veí del municipi havia donat positiu. Demana també a les persones que tinguen símptomes de tos, febre i dificultats respiratòries que es queden aïllats als seus domicilis i truquen al Centre d'Atenció Primària de Gandesa, al telèfon 977 420 111. 

El departament de Salut ha informat que la xifra de nous positius a tot Catalunya en les últimes hores és de 491 casos. Del total de casos acumulats confirmats fins ara, han mort 18 persones amb el coronavirus SARS-Cov-2. D’estos, 6 són defuncions noves respecte al comunicat d’ahir i corresponen a dos dones i tres hòmens del brot originat a Igualada que ja tenien factors de risc associat  i una dona, resident al Baix Llobregat, també amb factors de risc associat. Pel que fa al nombre total d’afectats pel coronavirus a Catalunya, 74 persones estan greus. A més, del nombre total d’afectats arreu del país, 81 són professionals sanitaris.


 

Participació