Suspenen consultes i cirurgies programades a la Clínica Terres de l'Ebre de Tortosa

També es prohibeixen les visites de familiars dels residents a l'Hospital de Jesús

per Aguaita.cat, Tortosa | 13 de març de 2020 a les 16:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tortosa ha posposat totes les consultes externes, les proves diagnòstiques i les cirurgies programades a la Clínica Terres de l'Ebre. El personal quirúrgic de la Clínica ha reforçat el servei l'Hospital Verge de la Cinta on els cirurgians han estat aïllats per contacte amb una companya contagiada per coronavirus. A l'hospital de la Santa Creu de Jesús s'han anul·lat totes les visites dels familiars de les persones ingressades a la residència i només es permetran visites en casos concrets, com els malalts que reben tractaments pal·liatius. L'objectiu és minimitzar l'exposició de les persones ingressades com a col·lectiu més vulnerable al virus. També s'han precintat els parcs infantils.

L'Ajuntament també ha decidit precintar des este divendres tots els parcs infantils de la ciutat. Amb les classes suspeses s'havia detectat durant el matí la presència de diversos menors en alguns d'estos equipaments.


També s'han anul·lat les fires ambulants del dissabte a Ferreries i del dilluns al Temple. S'ha tancat l'atenció ciutadana a l'oficina de turisme i a l'oficina jove del Carrilet. Els serveis d'atenció integral i d'informació i atenció a les dones es faran per telèfon i només es mantindran de forma presencial en casos d'urgència. També es prohibeixen totes les activitats a la via pública.

La confirmació, dijous al vespre, dels primers sis casos de persones infectades pel COVID-19 a les Terres de l’Ebre, dels quals cinc són membres d’una mateixa família de Tortosa i, la sisena, una cirurgiana d’Ulldecona que treballa a l’hospital Verge de la Cinta, han dut la comissió de seguiment constituïda a l’Ajuntament de Tortosa a aplicar noves mesures de contenció per evitar en la mesura del possible la propagació de la pandèmia a la ciutat. 


Les noves mesures se centren, d’una banda, en l’àmbit mèdic als dos centres de salut de titularitat municipal. En primer lloc, s’han posposat totes les consultes externes i les proves diagnòstiques i les cirurgies programades a la Clínica Terres de l’Ebre. Així mateix, personal quirúrgic de la Clínica ha reforçat el personal de l’hospital Verge de la Cinta, per poder atendre intervencions quirúrgiques d’aquest centre. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha adreçat un missatge de suport a tot el col·lectiu sanitari de Tortosa i del conjunt de les Terres de l’Ebre, així com a la resta de membres dels equips d’emergències i de protecció civil, que actuen per controlar les possibles situacions per contagi per coronavirus. En aquest sentit, Roigé ha manifestat que “estem en coordinació amb el departament de Salut, i que els hospitals Verge de la Cinta i la Clínica Terres de l’Ebre estan en permanent contacte” per respondre a les necessitats que puguen sorgir. 

Pel que fa a l’hospital de la Santa Creu de Jesús, han quedat anul·lades totes les visites dels familiars de les persones ingressades a la residència, i només se’n seguiran permetent en casos concrets, com els dels familiars de persones que reben tractaments pal·liatius. L’objectiu de tot plegat és minimitzar l’exposició de les persones ingressades, que constitueixen un col·lectiu més vulnerable. 

 A més a més, s’ha decretat l'anul·lació de les fires ambulants del dissabte a Ferreries i del dilluns al Temple; el tancament de l’atenció a la ciutadania a l’oficina de turisme i a l’oficina jove del Carrilet; l’atenció telèfonica a distància per als serveis del del SAI (Servei d’Atenció Integral) i del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), al 977 445 897, que es mantindrà presencial en casos d’urgència, o l’anul·lació dels permisos per dur a terme activitats a la via pública. 

D’altra banda, també s’apliquen mesures internes a la plantilla laboral i de funcionaris municipals, amb vista a establir torns de treball diferenciats, que aïllen el possible contagi entre els treballadors, fet que podria impedir poder prestar alguns serveis bàsics. De la mateixa manera, es demana que l’atenció a la ciutadania a l’Ajuntament o a serveis com els de l’empresa Aigües de Tortosa es facen de manera telemàtica o, si no són urgents, es posposen per més endavant. 

L’alcaldessa de Tortosa ha reiterat la crida a la “responsabilitat” de tota la ciutadania per col·laborar en les mesures que volen evitar la propagació de la infecció, i per això ha recordat que, si no és estrictament necessari, cal evitar els desplaçaments. 

De forma interna, la plantilla laboral i funcionaris municipals faran torns de treball diferenciats que aïllen el possible contagi entre els treballadors. Alguns serveis bàsics es poden veure afectats.
 ​

 

Participació