Mesures de l'Ajuntament d'Alcanar davant la pandèmia del coronavirus

Suspensió d'activitats i indicacions en espais públics

Ajuntament d'Alcanar
Ajuntament d'Alcanar | Cedida
Aguaita.cat
12 de març del 2020
Actualitzat a la 13:06h
Arran de l'activació del PROCICAT en fase d'alerta pel covid-19, s'ha constituït l'equip de coordinació d'emergències municipals, el qual ha acordat que l'Ajuntament d'Alcanar adopte les següents mesures preventives:

Biblioteca Trinitari Fabregat
- Per a fer ús de l'equipament caldrà seguir totes les mesures sanitàries adients i que el personal de la biblioteca indicarà als usuaris i usuàries. Tanmateix, es recomana rentar-se les mans en entrar i sortir de la biblioteca.
- La sala infantil romandrà tancada.
- La distància recomanada entre la persona que atén i el públic ha de ser d'un mínim d'1,60 m, es senyalitzarà amb cinta per tal que siga fàcil respectar l'espai.
- El personal, mentre dure aquesta situació, serà l'encarregat de gestionar l'aforament dels diferents espais.
- Els llibres en préstec que s'hagen de retornar es dipositaran en dipòsits degudament adequats per a evitar la propagació del virus.

Biblioteca de les Cases
- La biblioteca de les Cases romandrà tancada, fins al 28 de març, inclòs, i a l'espera de nova informació, ja que no és possible garantir les recomanacions d'aforament.

Activitats
Se suspenen tots els actes públics durant els pròxims quinze dies, com a mínim, arran de la crisi del coronavirus en els seus equipaments municipals, així com les activitats, cursos i formacions. El consistori segueix així les mesures que ha anunciat el Govern de la Generalitat de Catalunya.

Equipaments públics
Atès que el col·lectiu de gent  gran és especialment vulnerable, a partir d'avui, es tancaran, temporalment i per un període mínim de quinze dies,  el Casal Cívic Trinitari Bel, l'Esplai de la Gent Gran d'Alcanar i  la Llar de Jubilats de les Cases. També es cancel·la el ball dels diumenges per a la gent gran.

Ensenyament
Es cancel·len els tallers d'estudi assistit i d'habilitats socials en el marc del programa jove de la DGAC. També s'anul·len temporalment el projecte "Aprenem junts" que porta a terme l'alumnat de quart d'ESO. Així mateix, l'activitat del tercer dijous de l'Escola Marjal es trasllada dins de la mateixa escola.

Entitats
Es recomana a totes les associacions i entitats que, en la mesura que siga possible, ajornen totes les activitats previstes per als pròxims quinze dies.

Tan prompte com s'actualitzen els protocols d'actuació de la Generalitat el consistori informarà puntualment la ciutadania. L'Ajuntament també recomana que la ciutadania estiga atenta a les comunicacions oficials que s'emetran en les pròximes hores.