Un senienc entre els tres catalans morts en un accident de muntanya a Geòrgia

Les víctimes, entre les quals hi ha dos bombers i un veí de la Sénia, formaven part d'un grup de vuit persones, que estaven fent una travessa de muntanya a Geòrgia

Aguaita.cat
05 de març del 2020
Actualitzat a les 18:00h
Imatge de la serralada del Caucas a Geòrgia
Imatge de la serralada del Caucas a Geòrgia | Wikimedia Commons
Tres catalans han mort en un accident de muntanya a la serralada del Caucas a Geòrgia, mentre feien un viatge personal. Tots tres formaven part d'un grup de vuit persones, la gran majoria del Pallars Sobirà que estaven de vacances a la zona. A més, altres dos membres del grup està ferit, tot i que de moment es desconeix el seu estat.

D'entre les víctimes de l'accident hi ha Anselmo Ramírez, un senienc que formava part de la travessa i com els seus companys, era un expert en esports d'alta muntanya.
Este matí el consistori de la Sénia mostrava a través de les xarxes el seu més sentit condol als familiars i amics.



Entre les víctimes mortals hi ha també  dos membres dels Bombers de la Generalitat. Un d'ells estava destinat al parc de Sort i l'altre al parc del Pont de Suert. L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha explicat que les víctimes eren veïnes de la capital del Pallars Sobirà i de Soriguera, i ha avançat que convocarà un ple per decretar dies de dol oficial.

Segons han apuntat a NacióDigital des de l'Associació Esportiva Pallars, el grup de vuit persones eren totes membres de l'entitat i estaven fent una travessa a la glacera de Tetnuldi quan han tingut el fatídic accident, que ha estat provocat per una allau. Els vuit membres del grup estaven federats, set dels quals per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i un per la Federació Catalana d'Espeleologia.

En un missatge al compte de Twitter, els Bombers han mostrat el condol a les famílies, amics i companys dels morts en l'accident. El cos ha activat el servei d'assistència psicològica per als companys de les víctimes dels dos parcs.La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya també ha expressat el seu condol a la xarxa: "Ens seguirem trobant a les muntanyes". De la seua banda, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha transmès des del Parlament de Catalunya el condol a les famílies dels dos bombers morts, així com als seus companys de parc i regió d'Emergències.

Buch també ha donat el condol als familiars de la tercera víctima mortal, que no era bomber. Fonts del Ministeri d'Exteriors han explicat que representants diplomàtics estan en contacte amb les autoritats a la zona així com amb les famílies afectades.