L'alumnat del Baix Ebre elimina els estereotips sexistes dels contes clàssics en la celebració del Dia de la Dona

Les escoles fan versions en què el veïnat salva 'la rateta presumida' o amb princeses valentes i prínceps sensibles

Un grup de ballarines que ha participat en l'acte de commemoració del Dia de la Dona amb les escoles del Baix Ebre, a l'Auditori de Tortosa
Un grup de ballarines que ha participat en l'acte de commemoració del Dia de la Dona amb les escoles del Baix Ebre, a l'Auditori de Tortosa | ACN / A. Ferràs
Aguaita.cat
05 de març del 2020
Actualitzat a la 13:34h
A 'la rateta presumida' ja no se la menja el gat. Busca ajuda entre els seus veïns i amics i aconsegueix escapar d'una situació de violència domèstica que al conte clàssic no té un final feliç.

Esta és una de les adaptacions que han representat xiquets i xiquetes del Baix Ebre en la celebració institucional del Dia Internacional de les Dones, este dijous, al teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa.

Han teatralitzat quatre contes on les princeses no són fleumes, no esperen que les salve el príncep i ells no han d'amagar la seua sensibilitat per ser més homes. "És una manera de combatre les desigualtats a través dels contes o les joguines", ha destacat Carme Valls, coordinadora l'Institut Català de les Dones a les Terres de l'Ebre.

Més de 400 alumnes i professors de nou escoles del Baix Ebre han omplert l'auditori Felip Pedrell en l'acte institucional del Dia Internacional de les Dones este dijous. Enguany s'ha combatut el sexisme a través dels contes.
 

Dos xiquetes seguint les representacions no sexistes en l'acte de commemoració del Dia de la Dona amb les escoles del Baix Ebre, a l'Auditori de Tortosa Foto: ACN / A. Ferràs



L'alumnat de quatre escoles ha representat quatre versions de contes clàssics en els quals han extirpat tots els estereotips. "Estem acostumats que la protagonista siga una xiqueta guapa, presumida i dèbil i els nois han de ser valents i forts. Les xiquetes poden ser valentes i decidides i els xics sensibles. Educar en valors a través dels contes és una bona manera"de combatre el masclisme, ha destacat Carme Valls de l'ICD a l'Ebre.

"Es fa arribar un missatge als més petits que cal seguir construint una societat justa i igualitària per arribar a posicionaments d'igualtat i que les homes i les dones tinguen la mateixa situació, fet que encara no es produeix, hi ha discriminacions i la xacra de la violència", ha apuntat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.