L'Assemblea Vaga Feminista acusa els sindicats i l'Ajuntament de Tortosa d'apropiar-se de la feina del moviment

No participaran en la concentració convocada per CCOO i UGT el dia 7 | Asseguren que la concentració unitària és la del dia 8

Acte convocat per Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l'Ebre
Acte convocat per Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l'Ebre
Redacció
04 de març del 2020
Actualitzat a la 13:04h
L'Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l'Ebre acusa l'Ajuntament de Tortosa i sindicats d'apropiar-se de la feina del moviment. En un comunicat, asseguren que els sindicats majoritaris (CCOO i UGT) s'apropien de la feina del moviment i "amb la complicitat de l'administració, intenten fer-se una rentada de cara i complir el cupo".

L'Assemblea assegura que "la manifestació unitària no és la concentració del 7 convocada
pels sindicats que any rere any intenten boicotejar la vaga convocant aturades de dues
hores en lloc de les vint-i-quatre, que demana el moviment feminista", siní que és la del 8 de març a les 12h a la Plaça Barcelona convocada per l'Assemblea Vaga Feminista Terres de l'Ebre, "que porta treballant perquè sigui un èxit des de fa mesos i que agrupa col·lectius de dones de tot el territori".

Així mateix, l'Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l'Ebre afirma que no participarà en la concentració convocada el dia 7 per sindicats i Ajuntament i anima la resta de la ciutadania a fer el mateix. "No ajudarem a blanquejar organitzacions que estan molt lluny de ser les nostres aliades en aquesta lluita, organitzacions amb cúpules conformades majoritàriament per homes i que perpetuen i reprodueixen els rols heteropatriarcals amb pràctiques totalment masclistes. Sindicats que estan tan integrats i absorbits per l'establishment i la lògica capitalista, que són còmplices de la precarització i la pèrdua de drets de la classe treballadora, de la qual en sortim més perjudicades i doblement castigades les dones", afirmen en el comunicat.