Tortosa invertirà 3 milions en millores a la via pública i en equipaments

El ple ordinari de març també mostra el suport a l'exsecretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, davant del processament pel TSJC en relació a l'organització de l'1-O

Imatge del ple d'este dilluns 2 de març de 2020
Imatge del ple d'este dilluns 2 de març de 2020 | Cedida
Aguaita.cat
03 de març del 2020
Actualitzat a les 9:44h
El ple ordinari de març a l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat este dilluns una modificació pressupostària que inclou diverses actuacions a la via pública i en equipaments, valorades en 3 milions d'euros.

L'actuació més quantitativa se situa en l'arranjament de voreres, a la qual preveu destinar un milió d'euros. Juntament amb esta, també s'inclouen millores a l'enllumenat; la renovació i creació de parcs infantils arreu del municipi; noves actuacions de supressió de barreres arquitectòniques, o l'arranjament de camins municipals, que s'han vist, a més, agreujats pels efectes del temporal Glòria.

La modificació pressupostària també dedica recursos a les obres d'urbanització de la plaça de l'Ajuntament i una actuació al carrer Barcelona, així com a les obres d'habilitació de la sala d'art al Museu de Tortosa, que suposaran l'ampliació de l'equipament.
 
L'aprovació de la modificació ha comptat amb els vots a favor dels grups al govern (Junts i PSC), l'abstenció d'ERC, i el vot contrari de Movem, Ciutadans i la CUP.
 
El ple també ha mostrat el suport de l'Ajuntament de Tortosa a l'exsecretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, després que el TSJC n'haja dictat el processament en relació a l'organització del referèndum de l'1 d'octubre del 2017. La moció s'ha presentat de manera conjunta pels grups de Junts, Movem, ERC i la CUP, i ha comptat amb el vot contrari de PSC i Cs.
 
La sessió ha començat amb la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones, proposat per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Precisament, esta commemoració també ha ocupat part del debat polític, amb les mocions que n'han presentat la CUP i Movem. Pel que fa a la primera, reclamava millorar la il·luminació de l'espai públic des d'una perspectiva feminista, mentre que la segona proposava donar suport a la vaga feminista del 8M. En els dos casos, han comptat amb el vot favorable del ple.
 
També han prosperat la resta de mocions presentades pels grups polítics: per treballar perquè Tortosa siga una ciutat lliure de glifosat, presentada per la CUP i aprovada per unanimitat; per la construcció d'un nou hospital i la instal·lacció urgent de l'accelerador lineal a l'hospital de la Santa Creu de Jesús, proposada per Movem; per la millora de la seguretat a les instal·lacions esportives municipals i per la millora del parc dels Països Catalans, presentades per ERC; i per una discriminació positiva envers el sector primari de les Terres de l'Ebre així com per la protecció del Delta, i per la prevenció de l'addicció de menors a les apostes, que ha proposat Ciutadans.