El Ple de la Ràpita dona suport al diputat i exalcalde Lluís Salvadó, processat per l’1-O

La moció ha estat aprovada amb els vots a favor d’ERC, JxCAT i Més Ràpita i amb l’abstenció del PSC

per Redacció , La Ràpita, 28 de febrer de 2020 a les 16:40 |
El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat una moció per donar suport al diputat del Parlament de Catalunya i exalcalde Lluís Salvadó, que este divendres ha rebut la notificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la qual se’l processa per les seves actuacions en relació al referèndum de l’1 d’octubre quan era Secretari d’Hisenda de la Generalitat i se’l imposa una fiança de responsabilitat civil d’1,63 milions d’euros.

La moció s’ha presentat per urgència per part del grup d’Esquerra Republicana i s’ha aprovat amb els vots d’ERC, Junts per Catalunya i Més Ràpita i l’abstenció del PSC.


En el text, es referma el suport del consistori a Salvadó, que va ser alcalde de la Ràpita. En el text, s’acorda “mostrar el suport i l’escalf” a Salvadó i tota la seva família davant el seu processament pels presumptes delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets per la seva participació en l’organització del referèndum d’independència de l’1 d’octubre.

El portaveu del grup municipal d’ERC, Albert Salvadó, ha demanat el suport de tots als grups al diputat rapitenc davant l’actuació de les “institucions judicials de l’Estat, que han intensificat el càstig contra les persones que van participar a l’1 d’octubre”. El regidor del PSC, Marc Brunet, ha justificat la seva abstenció, afirmant que es mantenen “neutrals davant d’un tema judicial”, però que donen el suport a Salvadó i la seua família com a veïns de la Ràpita.


En este sentit l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós ha afegit que “davant d’aquest
nou embat de la justícia espanyola, mostro tot el meu recolzament i solidaritat amb
l’amic i rapitenc Lluís Salvadó, el qual sempre ha treballat durant tota la seva
trajectòria política en benefici del benestar i les llibertats de la ciutadania de
Catalunya”.

El plenari de l’Ajuntament de la Ràpita també ha aprovat reclamar al departament de Presidència de la Generalitat l’ampliació dels terminis per justificar els ajuts dels
aiguats de 2018 i una proposta presentada conjuntament per tots els grups en motiu
del Dia Internacional de la Dona. Per altra banda, s’ha rebutjat la moció de Més Ràpita
per enregistrar i retransmetre els plens per la plataforma YouTube i la del PSC per
retirar algunes senyalitzacions verticals de la via pública.


 

 

Participació