La CUP Tortosa demana millores en la il·luminació de l’espai públic des d’una perspectiva feminista

Des de CUP Tortosa, han anunciat una moció per tal de denunciar els problemes que Tortosa té, al seu parer amb la il·lumincació dels carres, places i parc municipal

La CUP Tortosa presenta una moció demanant una millora en la il·luminació de l’espai públic des d’una perspectiva feminista
La CUP Tortosa presenta una moció demanant una millora en la il·luminació de l’espai públic des d’una perspectiva feminista | Cedida
Redacció
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 19:00h
Des de CUP Tortosa, han anunciat que han presentat una moció al Ple Municipal per tal de denunciar els problemes que Tortosa té, al seu parer amb la il·lumincació dels carres, places i parc del municipi.

Afirmen que està demostrat a través se diversos estudis que demostren que tenir uns carrers amb poca il·luminació limiten 
el dret de les dones a la mobilitat per la ciutat. "Hem de començar a abordar les violències a la ciutat i la seguretat des d’una perspectiva feminista interseccional i un enfocament diferent, com la percepció de por i seguretat". Dins d'esta inseguretat envers la dona creuen que s'ha d'incloure altres violències, com l’assetjament sexual al carrer, "que és una violencia no criminalitzada que té un alt impacte en l’accès de les dones a l’espai urbà".

Tortosa no és un exemple de ciutat segura, segons denúncia la formació feminista i anticapitalista ja que el principi de veure i ser vista, que l’organització Women in Cities International decreta per fer un entorn segur, en molts espais públics del municipi no es compleix. "Els carrers Mossèn Manyà i Joan Sebastià Arbó, la plaça de les Corts Catalanes, les naus laterals i l’entrada l Parc teodor Gonzàlez, el parc que hi ha davant de la URV, els accessos a peu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, tot són exemples d’espais públics amb una manca d’il·luminació" reitera la portaveu de la CUP Tortosa.

Per tot això proposen al ple municipal un seguit d’acords per tal de garantir esta seguratet des d’una perspective feminista.

Consideren que cal realitzar una auditoria de seguretat de les dones, treballant conjuntament el personal tècnic, els col·lectius de dones de la ciutat (com l’Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l’Ebre o Feres Feministes) i l’equip facilitador i redactor de l’auditoria. Per això, diuen "hem de garantir la participació activa de la ciutat en l’elaboració de l’auditoria a través de metodologies com la realització de marxes exploratòries per la ciutat i la realització de mapes perceptius".

Per una altra banda consideren que també cal que es realitze un pla de formació en urbanisme i seguretat urbana amb perspectiva de gènere als tècnics de l’Ajuntament i s’incorporare aquesta perspectiva en els plans d’urbanisme i seguretat en l’àmbit comunitari.

I per acabar, demanen que estes accions estiguen coordinades per la tècnica d’igualtatque l’ajuntament haura de contractar abans del 30 de juny.