L'Aldea acollirà el festival de dub i reggae més important del sud d'Europa

Es tracta de l'International Dub Gathering, organitzat per Rototom i Dub Academy els dies 2, 3 i 4 d'abril | 10 sound systems, Jah Shaka, Pablo Gad, Queen Omega, Aba Shanti-I o Channel One seran els caps de cartell

Imatge de l'edició del 2019 de l'International Dub Gathering
Imatge de l'edició del 2019 de l'International Dub Gathering | Cedida
Aguaita.cat
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:06h
L'International Dub Gathering (IDG), l'esdeveniment més gran dedicat al dub, el reggae i la cultura sound system del sud d'Europa, ha presentat el cartell amb tots els artistes i sound systems que participaran en la cinquena edició de festival, els dies 2, 3 i 4 d'abril.

La principal novetat d'esta edició, però, és el canvi d'ubicació de festival, que torna a celebrar-se a Catalunya, esta vegada a la Masia Pla dels Catalans, al municipi de l'Aldea. L'espai ofereix 45.000 m² envoltats de vegetació i inclouen piscina, restaurants, Glamping o zona d'aparcament, a més de les 4 zones musicals que alberguen prop de 50 actuacions al llarg del dia i la nit.

Més sound systems que mai

El festival de dub més important del sud d'Europa presenta per primera vegada fins a 10 sound systems en el seu cartell, alguns d'ells per primera vegada a Espanya, com el dels francesos Young Veteran Sound System, Indy Boca Sound System i des del Regne Unit Sasha Steppa Sound System.

Un dels retorns més esperats serà sens dubte el de OBF Sound System, que esta vegada, a més d'oferir sessió al costat dels seus inseparables Charlie P, Sr. Wilson i Junior Roy,  completa la seua actuació en l'IDG amb el seu propi equip de so, un dels més potents de tot Europa.

A la cita de l'IDG tampoc faltarà l'infal·lible Blackboard Jungle Sound System, tot un referent de l'escena internacional i, vinguts de França també, Wandem Sound System acompanyats per The Hornsmen Section, després d'oferir una de les millors actuacions en la passada edició de l'IDG .

Pel que fa a propostes nacionals, South Vibes Sound System (Màlaga) debuta a l'IDG, al costat dels catalans Arise Sound System i l'amfitrió de l'esdeveniment Greenlight Sound System.

El desè serà l'estrena de Rototom Sound System, una altra de les sorpreses que guarda esta cinquena edició d'IDG.

Jah Shaka, Pablo Gad o Queen Omega com a caps de cartell

El seu cartell de l'IDG combina a llegendes vives de la història del dub i el sound system, amb els referents actuals i les noves propostes que sorgeixen cada any a nivell internacional.

A primera línia, destaquen el retorn de Jah Shaka, un imprescindible de l'escena sound system mundial, al costat del veterà cantant Pablo Gad, que comparteixen el compromís per la transmissió de el roots dels 70. Tampoc falten dues icones del Nothing Hill Carnival, com són Aba Shanti-I i Channel One; per altra banda la cantant Queen Omega, des de Trinitat i Tobago, oferirà molt més que roots, arribant fins i tot al dancehall.

Lluny de ser els únics al·licients del cartell, l'IDG presenta una nova edició de l'exclusiu "Game of Dubs", on 3 prolífics productors mesuren els seus treballs un per un. Esta vegada els protagonistes seran Iration Steppas amb Dennis Rootikal; Dub Judah dels Twinkle Brothers amb Keety Roots i Roberto Sanchez amb Benjammin.
 

Una de les actuacions de l'edició del 2019 de l'International Dub Gathering Foto: Cedida



Un altre dels shows exclusius als quals IDG té acostumat als seus assistents serà l'anomenat "Omega Frequency", que uneix fins a 7 dones en una actuació única. Un projecte capitanejat per la productora italiana Sista Habesha al costat de les cantants i instrumentalistes Saralène, Sista Livity, Poetikah, Sista Marlou i Amelia Harmony. Omega Frequency és només un exemple de com el festival posa en valor la importància de donar equilibri a una escena on cada vegada hi ha més presència femenina amb un cartell que ve de la mà de més artistes com la reivindicativa Lvcha, Totally Dub, Sara Lugo juntament a Supa Mana o les ja assídues Belén Natali, Matah i High Paw.

Els abonaments de festival tenen un preu de 95 € i es poden adquirir a la pròpia web de l'esdeveniment. Prop de 7000 persones van gaudir en l'anterior edició del festival.