Nou pobles de la Ribera d’Ebre enceten activitats per gaudir de l'espectacle natural de la floració dels fruiters

De moment, el programa de "La Ribera en flor" contempla activitats des d'este cap de setmana fins a finals de març

Este dimecres al matí s'ha fet la roda de premsa en un camp de presseguers florits, a Móra la Nova.
Este dimecres al matí s'ha fet la roda de premsa en un camp de presseguers florits, a Móra la Nova. | ACN
Redacció
26 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:14h
Este cap de setmana, la Ribera d’Ebre donarà el tret de sortida a la ‘La Ribera en flor’, una iniciativa coordinada pel Consell Comarcal per vehicular les activitats turístiques vinculades a la floració dels arbres fruiters. “Els darrers anys hem esdevingut un referent a Catalunya en la promoció de recorreguts pels camps de presseguers, albercoquers, pruneres i presseguers en època de floració. Un turisme vinculat a la natura, el paisatge i la gastronomia que a la vegada reivindica la vida de pagès i la producció agrícola del nostre territori”, ha explicat la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim.

Carim ha fet les declaracions en la roda de premsa que s’ha celebrat este matí en els camps de presseguers que voregen l’ermita de Sant Pau de Móra la Nova —un dels punts de la comarca on s’han programat activitats— i que ha reunit representants dels ajuntaments i de les empreses de serveis turístics vinculades al projecte. I és que els darrers sis anys, l’interès per la floració ha anat creixent. Enguany s’hi han sumat nou pobles (Ascó, Vinebre, Flix, Garcia, Ginestar, Miravet, Móra d’Ebre, Móra la Nova i Tivissa) que durant les setmanes vinents organitzaran rutes guiades a peu, en bicicleta o en carro pels camps, que es combinaran amb la visita altres atractius de la comarca: tastos de vi i d’oli, recorreguts pels espais de la Batalla de l’Ebre i pel patrimoni arquitectònic. No hi serà Benissanet, ja que diversos camps de presseguers han patit una malaltia que ha obligat a arrencar-los, tal com ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

De moment, el programa contempla activitats fins al darrer cap de setmana de març, malgrat que l’oferta es pot allargar en funció de la meteorologia i els tempos de la floració: els ametllers són els primers a treure flor; els presseguers, albercoquers i pruneres, continuen el procés, i els cirerers clouen la funció. Tot un espectacle cromàtic que dura gairebé tres mesos, normalment fins a principis d’abril.

Entre les activitats que es podran fer hi ha passejades en bicicleta, a peu, en carro, amb barca per l'Ebre, visites a espais de la Batalla de l'Ebre o experiències gastronòmiques. A banda dels municipis, també s'hi ha adherit alguna empresa privada i restaurants de la zona. Les propostes es poden consultar a la pàgina web del Consell Comarcal i s'han de reservar prèviament. Així, com que els camps de conreu són de propietat privada, les rutes s’han de fer amb guia mitjançant alguna de les activitats programades.

L’any passat un miler de turistes van participar en alguna de les activitats programades, pensades principalment per al públic familiar i que s’oferixen a un preu d’entre 3 i 15€ per persona, en funció de la ruta i les necessitats logístiques de cada ruta (lloguer de bicicleta).