agricultura

L'Estat prohibeix que es pague la fruita per sota del seu cost de producció

També es farà pública la identitat de les empreses que cometen infraccions “greus i més greus”

per Àlvar Llobet , Tortosa, 25 de febrer de 2020 a les 12:35 |
Manifestació de pagesos a Tortosa este febrer | Cedida
El Consell de Ministres ha aprovat un Reial Decret Llei que contempla obligar a les operadores de la cadena agroalimentària a abonar un “preu igual o superior al cost de producció”, de manera que no es pugui comercialitzar a un preu inferior. El producte dels pagesos, doncs, no serà pagat per sota del que costa fer-lo. 

La llei espanyola també prohibirà a la baula que faça la venda final del producte “repercutir a cap dels operadors anteriors” despeses derivades de la seua política comercial en matèria de preus. Per calcular este cost de producció es tindrà en compte una sèrie de “factors objectius” que, en el cas de les explotacions agràries, aborda la despesa en llavors, fertilitzants, combustibles, energia, maquinària, alimentació animal o mà d’obra. 


D'altra banda, també es farà pública la identitat de les empreses que cometen infraccions “greus i més greus” a la llei de la cadena alimentària amb objectius “dissuasius però també punitius”.

Estes mesures s’anticipen a la reforma “en profunditat” que s'ha de fer de la cadena alimentària. Un paquet de mesures que també recullen una bonificació per aquells empresaris que converteixen contractes temporals de treballadors eventuals agraris en contractes indefinits sota la modalitat de fixos discontinus.

 

Participació