Movem Tortosa reclama la construcció d’un nou hospital de referència per a les Terres de l’Ebre

Jordi Jordan: «Ens cal un nou hospital i, després de tres anys sense haver fet res, hem d’instal·lar de forma urgent el nou accelerador a Jesús»

1200_1582559631PSX_20200224_165315
1200_1582559631PSX_20200224_165315 | Cedida
Redacció
24 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:15h
Movem Tortosa ha reclamat avui al Govern de la Generalitat la construcció d’un nou hospital a Tortosa perquè és la millor opció per resoldre els problemes d’aparcament, mobilitat i manca d’espai que planteja l’actual Hospital Verge de la Cinta. Davant la polèmica generada en els darrers dies al voltant del projecte de construcció d’una ampliació i un aparcament a l’actual equipament hospitalari, el portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha recordat que el Verge de la Cinta està ubicat enmig d’un turó i que, per tant, «l’ampliació que es necessita és impossible de fer». «El que ens cal és la construcció d’un nou hospital que resolgui el problema de l’aparcament i que tingui una capacitat d’ampliació adequada per poder donar un servei sanitari propi del segle XXI», ha argumentat.

En una compareixença davant els mitjans de comunicació, el portaveu de Movem Tortosa ha lamentat la «trista polèmica» viscuda els darrers dies i ha recordat a Junts, ERC i PSC que els tres han tingut la direcció de la conselleria de Salut en els darrers 12 anys i que la realitat és que a hores d’ara «no s’ha construït un nou hospital, no s’ha ampliat el Verge de la Cinta i no s’han resolt els problemes d’aparcament». 

D’altra banda, Movem Tortosa ha recordat també que amb els retards en la materialització d’una solució per al Verge de la Cinta també s’està veient afectada la substitució de l’accelerador lineal que tracta els malalts oncològics de les Terres de l’Ebre. L’actual accelerador està obsolet i ara ja són molts els pacients ebrencs que han d’anar a tractar-se a Reus. Davant esta realitat, Movem Tortosa reclama la instal·lació immediata a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús del nou accelerador que es va comprometre l’any 2017. «És la fórmula més ràpida i real de posar-lo en marxa, perquè ja fa tres anys que esperem que s’instal·li en algun lloc i a mesura que passa el temps, són més i més els malalts i malaltes que han d’anar a Reus a tractar-se», ha afegit Jordi Jordan. «Ens cal un nou hospital i després de tres anys sense haver fet res, hem d’instal·lar de forma urgent el nou accelerador a Jesús», ha resumit el portaveu de Movem Tortosa.

Tant la petició de construcció d’un nou hospital com la instal·lació immediata i urgent del nou accelerador lineal a l’hospital de Jesús formen part dels acords que es proposen en una moció que Movem Tortosa ha presentat perquè sigui debatuda en el proper ple ordinari de l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre. D’altra banda, també està pendent el debat al Parlament de Catalunya d’una proposta de resolució presentada pel grup de Catalunya en Comú Podem a petició de Movem i que reclama també el nou hospital per a les Terres de l’Ebre. Junts per Catalunya i ERC, però, hi han presentat unes esmenes conjuntes on s’evita qualsevol compromís explícit amb la construcció d’un nou centre hospitalari.