Budó valora a Deltebre els missatges del 2017 dirigits a ERC dient que busquen afeblir l'independentisme

La portaveu del Govern admet que la delegació catalana a la taula de diàleg encara no està tancada

Budó, sobre els missatges del 2017 dirigits a ERC: "La notícia busca la divisió de l'independentisme i no ho permetrem"
Budó, sobre els missatges del 2017 dirigits a ERC: "La notícia busca la divisió de l'independentisme i no ho permetrem" | Cedida
Redacció
21 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:38h
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha valorat els missatges que va enviar per WhatsApp el 2017 on acusava ERC de ser els "enemics", recollits en un informe de la Guàrdia Civil i que ha publicat aquest divendres 'Eldiaro.es'. "La notícia busca la divisió de l'independentisme i no ho permetrem", ha dit la consellera, en un contacte amb la premsa des de Deltebre. Budó ha afegit que no recorda el context dels missatges, i ha insistit que l'independentisme s'ha de "conjurar" per anar "més junts que mai", ara que s'ha d'asseure en una taula de diàleg amb l'Estat. Sobre aquesta reunió, Budó ha admès que la delegació catalana encara no està tancada.

La portaveu del Govern i consellera de Presidència va acusar ERC de ser els "enemics" en uns missatges enviats el 2017 via WhatsApp. Aleshores Budó era vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, on el PDeCAT governava amb els republicans. En els missatges que ara s'han fet públics, Budó escriu: "El que està clar és que avui per avui governem amb l'enemic. Per tant, no podem deixar res sense controlar-ho, sigui o no una àrea nostra. És important. L'avantatge: Tenim la presidència de la Diputació per capitalitzar els seus temes. Ells això no ho tenen!".