La Generalitat obliga a retornar els ajuts per l'incendi de la Ribera d'Ebre a una vuitantena de pagesos

La Generalitat posava com a condició a cobrar les indemnitzacions la contractació de l'assegurança per cinc anys

per Aguaita.cat , Ribera d'Ebre, 19 de febrer de 2020 a les 10:39 |
Una de les masies calcinades pel foc de la Ribera d'Ebre, ubicada entre els termes municipis de Flix i de la Bovera | ACN / Mar Rovira
Uns 80 pagesos afectats per l'incendi que de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià del juny de l'any passat han rebut una notificació de l'Administració on se'ls obliga a retornar els ajuts que han cobrat perquè no han contractat l'assegurança de l'olivera.

El president del sindicat Asaja a Lleida, Pere Roqué, ha explicat que hi ha pagesos que ja han ingressat les ajudes i ara les hauran de tornar si no fan l'assegurança. En este sentit, considera que s'ha produït un "despropòsit" perquè alguns van al·legar que no volien cobrar la indemnització i l'han cobrat igualment, per la qual cosa "algú no ha mirat bé els papers". En una reunió este dimarts a Bovera han plantejat mobilitzacions si Agricultura no es reuneix amb ells.


Els afectats volen reunir-se de manera urgent amb la consellera Teresa Jordà o el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, per exposar-los la situació.

A les al·legacions, els pagesos demanaven a la Generalitat que es retirés la clàusula de l'assegurança i per això es renunciava a les subvencions. Tot i així, les han cobrat igualment.


La Generalitat posava com a condició a cobrar les indemnitzacions la contractació de l'assegurança per cinc anys.
 

 

Participació