Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes pel robatori d'instruments de Batuxaik a la Ràpita

La col·laboració de la Policia Local ha estat clau per a la detenció dels autors i la recuperació de material sostret

El material que ha pogut ser recuperat en l'operació, entre els Mossos i la Policia Local.
El material que ha pogut ser recuperat en l'operació, entre els Mossos i la Policia Local. | Mossos d'Esquadra
Redacció
17 de febrer del 2020
Actualitzat a les 19:26h
Agents de la Unitat d'Investigació dels Mossos d’Esquadra a Amposta, amb la participació de la Policia Local, han detingut este dilluns dos homes de nacionalitat romanesa, veïns de Sant Carles de la Ràpita, com a presumptes autors d’un  delicte de robatori amb força. Els fets van tenir lloc el passat 24 de gener, quan els responsables del grup de batucada local Batuxaik van presentar una denúncia manifestant que aquella nit havien patit un robatori en el local on guardaven diversos instruments musicals de gran valor. Arran d’estos fets, els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació amb la col·laboració de la Policia Local.

Pocs dies després del robatori, agents de la Policia Local van aturar un vehicle que s’acabava de donar a la fugida i van poder identificar els dos ocupants. En l’escorcoll al vehicle, els agents van localitzar gran quantitat de material d’elèctric, unes baquetes de tambor i tres albarans d’una ferrovelleria.

Esta actuació va permetre als investigadors localitzar part dels instruments sostrets a una ferrovellerria d'Amposta. La resta d'instruments van ser recuperats per la Policia Local de la Ràpita, en un descampat als afores de la localitat.

Per tot això, els Mossos d’Esquadra, amb els diferents indicis incriminatoris, han detingut este dilluns al matí  els dos homes com autors del robatori del material musical. Els instruments ja han estat retornats a l'associació musical i els cossos policials continuen la investigació per localitzar el propietari del material elèctric comissat.

Els detinguts, que acumulen diversos antecedents policials per delictes contra el patrimoni, passaran demà al jutjat en funcions de guàrdia d’Amposta.

El grup Batuxaik ha emès un comunicat conjunt amb Diabmonis la Ràpita en el que agraïxen la tasca coordinada duta a terme per la Policia Local i els Mossos, que ha permès “recuperar gran part del material que va ser furtat fa dos setmanes al nostre local d’assaig”, expliquen. Les dos entitats agraïxen la solidaritat de les persones, empreses i entitats que fan fer donacions ja siga a través de la pàgina de facebook o assistint al vermut solidari que van organitzar el passat 8 de febrer per recollir fons per poder tornar a comprar instruments. Com que ara ja no els són necessaris estos diners, Batuxaic i Diabmonis anuncien que “tota la quantitat rebuda serà novament dirigida a diferents causes solidàries d’associacions que es troben al territori”, perquè consideren “que és la millor forma d’agrair a la població les nombroses mostres de suport, afecte i solidaritat que han tingut amb nosaltres”, explica el comunicat.
 

Vermut solidari per reaptar fons per comprar instruments, el passat 8 de febrer. Foto: Cedida


Així, informen que esta mateixa setmana es posaran en contacte amb quatre entitats: L’associació de familiars rapitencs de malalts d’Alzheimer i Parkinson (650 euros); la investigació del càncer de mama a les Terres de l’Ebre mitjançant el projecte Emma (650 euros); la investigació del càncer infantil de l’hospital Sant Joan de Deu (650) i l’associació Engrescades Terres de l’Ebre (300). “Indiquem les quantitats entregades a estes quatre causes perquè volem fer-ho tot de forma pública per tal de tractar amb absoluta transparència tots estos moviments econòmics”, indiquen. Així mateix, apunten que si les persones que van fer una donació a canvi d’un obsequi (les úniques donacions de les quals en sabem amb certesa la quantitat aportada) no estan d’acord amb esta decisió, se’ls retornarà l’aportació un cop ho reclamen abans del 24 de febrer.