El PSC denuncia que el Govern català no va demanar ajudes al Ministeri per l'incendi de la Ribera d'Ebre i les Garrigues

Els socialistes citen la consellera d'Agricultura Teresa Jordà a la comissió d'Agricultura

per Redacció , Barcelona, 14 de febrer de 2020 a les 19:13 |
Imatge de la zona afectada per l'incendi a la Ribera d'Ebre. | Josep M Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PSC-Units ha demanat la compareixença de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, en comissió parlamentària perquè explique si el Govern ha demanat ajudes estatals per restaurar les zones afectades per l'incendi de la Torre de l'Espanyol del passat estiu, que va afectar sobretot la Ribera d'Ebre, però també les Garrigues. Els socialistes sostenen que Catalunya va ser l'única Comunitat que no hauria demanat estes ajudes al Ministeri, una situació que el diputat Òscar Ordeig ha titllat "d'incomprensible i intolerable". Per això la petició de compareixença va acompanyada de preguntes al Govern per saber per quins motius no es van sol·licitar estos ajuts, en cas que com denuncien els socialistes la Generalitat no els haja demanat.
  Els diputats del grup parlamentari del PSC-Units Jordi Terrades i Òscar Ordeig signen la bateria de preguntes. Una d’elles reclama saber quines ajudes va demanar el Govern de Catalunya al Ministeri d’Agricultura per restaurar les zones afectades per l’incendi forestal que es va produir el mes de juny de 2019 a la Ribera d’Ebre i Les Garrigues, i afegix que en cas que el Govern no hagués sol·licitat estes ajudes, quin va ser el motiu.

  Així mateix, pregunten si el Govern va rebre una carta amb l’oferiment de la directora general de Desenvolupament Rural del Ministeri d’Agricultura de realitzar una obra d’emergència per la restauració de les zones afectades per l’incendi i quina va ser la resposta.

Una altra de les preguntes parlamentàries demana conèixer quins recursos està destinant la Generalitat de Catalunya per restaurar les zones afectades.


A més, després que la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, informés este dijous que a finals de gener el Govern va fer efectiu un paquet d’ajudes per pal·liar els efectes de l’incendi, pregunten concretament quines ajudes exactes contempla este paquet i per quin imports, i si el Govern creu suficients els mitjans i les mesures que ha desplegat per restaurar les zones afectades.
 

 

Participació