Primer grup del programa pacient expert en càncer de mama a l’ICS Terres de l’Ebre

Redacció
14 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:24h
Primer grup del Programa pacient expert en càncer de mama a l’ICS Terres de l’Ebre.
Primer grup del Programa pacient expert en càncer de mama a l’ICS Terres de l’Ebre. | Cedida
El 6 de febrer, al CAP El Temple, s’ha fet la primera sessió del Programa pacient expert en càncer de mama.

Durant 9 setmanes, el centre, es convertirà en un espai de trobada per a dones que han superat un càncer de mama com a membres d’una iniciativa del Programa de Pacient Expert Catalunya®, on poden compartir les seves vivències i inquietuds relacionades amb la malaltia un cop l’han superada.

De les sessions, que es fan en dijous de 16 a 18 hores, se’n beneficiaran un grup de 12 pacients amb antecedents de càncer de mama guiades per una pacient experta que ha patit la malaltia i transmet els seus coneixements i comparteix experiències amb altres persones que han patit el mateix problema de salut.

En les sessions també participen com a observadores les infermeres: Cristina Sanz, infermera del CAP El Temple i referent del Programa Pacient Expert Catalunya a les Terres de l’Ebre; Concepció Rodríguez, infermera de l’Hospital de Dia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC); Mercè Colomé, infermera de l’HTVC, Cristina Verdera i Amaya Lasaga, infermeres del CAP El Temple, que únicament intervenen en cas que sigui necessari.

El Programa Pacient Expert Catalunya® té com a objectiu final potenciar l’autocura, la corresponsabilitat i l’autonomia de les persones que tenen una malaltia crònica. És una iniciativa multidisciplinària basada en la col·laboració entre pacients i professionals sanitaris i en el treball d’equip per promoure canvis d’hàbits que milloren la qualitat de vida dels pacients mitjançant l’intercanvi i la transferència de coneixements i experiències entre els pacients experts i la resta de pacients.