Incautats 111 quilos de llentiscle recol·lectat sense autorització al Perelló

Nou decomís del Seprona i una patrulla de l'Ametlla de Mar, amb cinc veïns de Reus enxampats collint esta planta a la Punta de l'Àliga

Les plantes decomissades pels agents.
Les plantes decomissades pels agents. | Cedida
Redacció
13 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:00h
Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa i del Lloc de la Guàrdia Civil de l'Ametlla de Mar han confiscat al paratge natural de la Partida Punta de l’Àliga, del terme del Perelló, 111 quilos de llentiscle (Pistacius llentiscles) que estaven sent recol·lectats sense autorització, per part de cinc veïns de Reus.

Arran de la preocupació mostrada durant les últimes setmanes per diversos ens municipals, propietaris forestals i de la societat en general, per la recol·lecció indiscriminada i massiva de brots de llentiscle en diferents boscos de la província i després d'haver realitzat els últims dies altres actuacions relacionades amb esta activitat, els agents del SEPRONA van preparar diferents serveis a la protecció dels hàbitats naturals.

Així durant el matí d'este dimecres, la patrulla del SEPRONA i una patrulla del Lloc de la Guàrdia Civil de l'Ametlla de Mar prestaven servei per diferents camins rurals de la Punta de l’Aliga quan van localitzar un vehicle estacionat a l'entrada d'un camí rural i al costat diversos fardells de brots de llentiscle.

Allí van acudir 5 persones carregades amb més fardells de llentiscle, per la qual cosa se’ls va demanar documentació. Els veïns van manifestar que no disposaven de cap mena de documentació personal i menys d'autorització mediambiental per a dur a terme l'activitat.

Els útils usats per a l'activitat i el producte recol·lectat van ser dipositats en la deixalleria municipal per a la seua destrucció, donant compte del fet als serveis territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Este és el segon decomís d'este tipus dut a terme en els últims dies per la Guàrdia Civil. L'anterior es va fer a Tortosa i es va enxampar quatre veïns de Reus.