Alcanar quantifica en 1,5 MEUR els danys pel temporal Gloria a la costa canareva

Des del consistori avancen que les afectacions requeriran inversions molt importants a les zones més afectades i ajudes d'administracions supramunicipals

Les màquines treballes a la costa canareva per reobrir vies i enretirar la sorra acumulada pel temporal
Les màquines treballes a la costa canareva per reobrir vies i enretirar la sorra acumulada pel temporal | Cedida
Redacció
13 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:09h
Els Serveis Tècnics de l'Ajuntament d'Alcanar han elaborat un informe de danys pel temporal Glòria que ascendeix a aproximadament 1,5 MEUR i que en els pròxims dies faran arribar a les administracions supramunicipals.

L'equip de govern en va parlar dilluns, 10 de febrer, en una assemblea ciutadana a les Cases, on es van explicar les tasques d'emergència posteriors al temporal i les que s'estan duent a terme en estos moments. "Les afectacions requeriran inversions molt importants a les zones més afectades i ajudes d'administracions supramunicipals", comenta l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig.

Segons la regidora d'Ordenació del Territori, Ivette Fibla: "les actuacions actuals dels operaris municipals consisteixen a reparar les zones afectades del camí de Virol i el Fondo de Jan, en les pròximes setmanes s'actuarà en altres camins del terme municipal".

El consistori està treballant amb empreses locals de moviments de terres per a restablir la normalitat a diferents àmbits de la manera més ràpida possible. "S'està netejant el passeig del Marjal, però les tasques encara s'allargaran uns dies, ja que s'ha de tenir cura amb el paviment per no malmetre'l i, per aquest motiu, no es poden posar màquines pesants", afegeix Fibla. 
 
Pel que fa a la zona de platja, després de la llevantada, la regidora de l'àrea es va reunir amb responsables de Costes, els quals li van transmetre que este departament depenent del Ministeri per a la Transició Ecològica prioritzarà les actuacions als desperfectes de les esculleres de la línia de costes. "Els treballs al passeig i a les platges aniran a càrrec dels consistoris afectats, tal com ens van comunicar des de Costes", aclareix la que també és regidora d'Urbanisme.

A més, el temporal va afectar l'espigó del far roig, on l'onatge va descol·locar les pedres de l'escullera i en va debilitar la punta. Ports de la Generalitat hi farà una actuació d'emergència per a recol·locar les pedres remogudes. Finalment, Fibla lamenta que "fa temps que els mariners han de treure les seues embarcacions per por a que es malmeten quan hi ha temporals" i demana "solucions".