La Fiscalia demana 1 any i 3 mesos d’inhabilitació per a l'alcalde de Roquetes pels fets de l’1 d’octubre

Esquerra fa una crida a solidaritzar-se amb Paco Gas i omplir la Caixa de Solidaritat

Paco Gas a la sortida dels Jutjats de Tortosa en una imatge d'arxiu.
Paco Gas a la sortida dels Jutjats de Tortosa en una imatge d'arxiu. | Cedida
Redacció
11 de febrer del 2020
Actualitzat a les 19:01h
El Ministeri Fiscal demana un any i tres mesos d’inhabilitació especial per a l’exercici de càrrecs públics per a l’alcalde de Roquetes, Paco Gas, per un presumpte delicte de desobediència arran dels fets de l’1 d’octubre. La Fiscalia també demana imposar-li la pena de 7 mesos i 15 dies de multa amb una quota diària de 50 €, a més d’una fiança de 15.000 €; fet que suma un total de 26.400 €.

Davant d’esta situació, la Federació de l’Ebre d’Esquerra ha mostrat tot el seu suport i solidaritat amb Gas, i ha fet una crida a la ciutadania per omplir la Caixa de Solidaritat que des de fa temps recull aportacions per afrontar les despeses jurídiques i/o responsabilitats econòmiques que reben persones físiques com a conseqüència d’actuacions emmarcades en el procés independentista. El número de compte és  ES31 3025 0001 1814 3361 5996.

Ara caldrà esperar a que es resolga el recurs presentat per la defensa de Gas i un cop resolt el cas quedarà pendent que es marque la data d’obertura del judici oral. La titular del jutjat número 3 de Tortosa ja va ordenar la incoació del procediment abreujat contra Gas, a qui atribuïx facilitar equipaments municipals per a la consulta i col·laborar activament amb els organitzadors.