Els alumnes del Baix Ebre esdevenen consellers comarcals per un dia

El Consell Comarcal divulga els serveis que presta l'ens entre els escolars del Baix Ebre

Redacció
11 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:00h
El Consell Comarcal divulga els serveis que presta l'ens entre els escolars del Baix Ebre
El Consell Comarcal divulga els serveis que presta l'ens entre els escolars del Baix Ebre | Cedida
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha ofert a la comunitat educativa de la comarca el nou Catàleg d'Ensenyament del curs 2019/20 amb l'objectiu de divulgar els diferents serveis que presta la institució. Es tracta d'una proposta formativa integrada per una vintena de xerrades adreçades a les AMPA i estudiants de Primària, ESO i Batxillerat, que impartiran tècnics de la institució comarcal durant el segon i tercer trimestre del curs escolar.

El conseller comarcal d'Ensenyament, David Poy, ha destacat la implicació dels tècnics i del personal del Consell Comarcal per col·laborar amb la creació d'aquest catàleg de xerrades i d'activitats complementàries perquè sigui atractiu pels centres educatius i els ajudi a completar la formació de l'alumnat amb temes rellevants, actuals i realitzats per experts en la matèria.

El contingut de les xerrades tracten diverses temàtiques, des de la preparació al món laboral (autoocupació, emprenedoria o com muntar un negoci) fins altres com l'acolliment familiar, el foment del consum responsable o la importància de reciclar, passant pel funcionament de les depuradores del Baix Ebre. També hi ha xerrades dedicades al joc com una eina per potenciar el vincle dins la família o sobre com ajudar els infants a ser autònoms.
 
El Catàleg manté un dels tallers que ha tingut més bona acollida en anteriors edicions: 'Sigues conseller comarcal per un dia' en què els alumnes de segon i tercer cicle de primària o primer cicle d'ESO visiten la seu comarcal i es converteixen en consellers comarcals amb l'objectiu de conèixer la importància de la institució des d'un vessant pràctic i teòric. 

Les escoles i instituts del Baix Ebre interessats en els cursos i tallers d'aquest catàleg han de fer la corresponent petició a través de la seu electrònica del Consell Comarcal del Baix Ebre.