El moviment veïnal reactiva la campanya per aconseguir un enllaç de l'AP-7 al Montsià

Demanen a les administracions locals que negociïn directament amb Foment aquesta reivindicació històrica

El moviment veïnal reactiva la campanya per aconseguir un enllaç de l'AP-7 al Montsià
El moviment veïnal reactiva la campanya per aconseguir un enllaç de l'AP-7 al Montsià | Cedida
Redacció
10 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:27h
El moviment veïnal transversal Prou! AP-7 Gratuïta Ja! ha posat en marxa una campanya per reclamar, novament, la construcció d'un enllaç de l'autopista al Montsià, l'única comarca al llarg de tot el trajecte, recentment alliberat, que no en disposa. La seva construcció i posada en marxa, argumenten, permetria millorar substancialment les comunicacions de municipis de l'interior, com La Sénia, Santa Bàrbara, o Masdenverge o la Galera, millorant el seu potencial econòmic i productiu. L'enllaç, afegeixen, podria situar-se al terme de Freginals, fet que ajudaria a incrementar la seguretat d'un reconegut tram negre pel que fa a l'accidentalitat i facilitar l'accés ràpid dels serveis d'emergències.

Objecte d'infinitat de mocions aprovades pels plenaris de les administracions locals, peticions institucionals formals o promeses electorals mai ateses ni complertes, el portaveu del moviment veïnal, Llorenç Navarro, creu que un cop ha quedat alliberat aquest tram de l'autopista és l'hora d'exigir que la comarca del Montsià disposi definitivament d'un accés. Hi ha entrades i sortides pròximes a Amposta, Alcanar o Ulldecona, però cap dins de la comarca i, menys encara, pels municipis de l'interior. "Volem un accés de l'AP-7 al Montsià" és el nom de la campanya que s'ha començat a difondre per les xarxes socials.

"L'AP-7 està oberta i és la via per poder dinamitzar un territori. Si la tenim aquí i deixem que passi pel costat amb una tanca que la separi, passarà el mateix que els trens: els veurem passar i no tindrem ni estacions on pari. O espavilem o ens quedarem absolutament incomunicats, essent un dels millors llocs per comunicació quedarem totalment taponats", ha argumentat, tot recordant que és l'única comarca del recorregut de l'autopista que no disposa d'accés.

Més enllà també de promeses i projectes pendents com el de l'autovia A-7 per l'interior del Montsià, Navarro creu que cal dotar els municipis d'un "bon accés". "Qui no el tingui quedarà enterrat", avisa. Això, afegeix, podria contribuir a animar l'activitat econòmica del territori i millorar les condicions de les empreses que hi estan establertes, com és el cas del sector del moble i el packaging de la Sénia. Addicionalment, afegeix, tindria repercussions positives en matèria de seguretat a l'autopista.

Creuen que ha de ser el mateix govern espanyol qui assumeixi la responsabilitat de materialitzar la seva construcció i obertura. "Nosaltres n'hem pagat ja a molts llocs. Hi ha municipis amb dos o tres accessos", rebla. El moviment veïnal veu amb escepticisme la llarga llista de mocions i peticions institucional dels últims anys.

"A Madrid deuen tenir un edifici sencer amb –documents que continguin- la paraula instar. Demanem que, immediatament, el Consell Comarcal i tots els alcaldes sol·liciten una reunió, vagin conjuntament a Foment i ho demanen ja. L'accés ha de ser una prioritat: que deixin de banda les guerres internes i, fins i tot, les personals", ha subratllat Navarro, tot reclamant un compromís polític per millorar la qualitat de vida i la seguretat d'usuaris i veïns. "Que vagin ells i no ho deleguin als altres. Tenen la capacitat", ha tancat.