La Via Verda de la Val de Zafán registra 21.864 usuaris durant el mes de gener

La Via Verda de la Val de Zafán registra 21.864 usuaris durant el mes de gener
La Via Verda de la Val de Zafán registra 21.864 usuaris durant el mes de gener | Cedida
Redacció
07 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:48h
La Via Verda de la Val de Zafán ha registrat un total de 21.864 usuaris al tram del Baix Ebre durant el mes de gener. Concretament, 17.186 persones han utilitzat el tram comprès entre Tortosa i Roquetes; 3.738 han passat per l’estació d’Aldover i 940 més per l’estació de Benifallet. Aquestes són les dades recollides pels tres ecocomptadors instal·lats pel Consell Comarcal del Baix Ebre a la Via Verda a final de l’any passat i que permeten comptabilitzar els usuaris de l’itinerari. “Tot i que el mes de gener no és una època d’afluència turística i que hi ha hagut dies en què la via ha estat tancada pel temporal Glòria, ens ha sorprès l’elevat nombre d’usuaris de la via”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. 
Un 66,8% dels usuaris de la Via Verda de la Val de Zafán circulen a peu i un 33,2% ho fan en bicicleta. En el cas del tram de Tortosa, un 73,4% dels usuaris són vianants, mentre que a Aldover i Benifallet el nombre de ciclistes supera els vianants, un 54,9% dels usuaris són ciclistes a Aldover i un 69,3% a Benifallet. “Els comptadors ens permeten distingir quants usuaris van a peu i quants ho fan en bicicleta. També hem constatat que els dies del cap de setmana hi ha una major afluència d’usuaris”, ha dit el conseller comarcal de Turisme, Jordi Jordan. 
Els comptadors que s ́han instal·lat a la Via Verda són innovadors, tenen un sistema que permet diferenciar entre vianants i ciclistes, ja que disposa de diferents sensors adaptats per comptar o bé bicicletes o bé vianants. El senyal captat pels sensors és analitzat per un sistema intel·ligent, l’Smart Connect, que recull les dades, les emmagatzema i, posteriorment, s’analitzen mitjançant un software en línia. 
Esta actuació ha tingut un cost de 15.972 euros i ha estat finançada per l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece).