Acord de col·laboració entre Urologia i Otorrinolaringologia dels hospitals Joan XXIII i Verge de la Cinta

L’objectiu principal és aconseguir una aliança estratègica, bidireccional i autosostenible que doni garanties, tant en el vessant ambulatori com en el tecnològic i quirúrgic, als pacients de Terres de l’Ebre

L’objectiu principal és aconseguir una aliança estratègica, bidireccional i autosostenible que doni garanties, tant en el vessant ambulatori com en el tecnològic i quirúrgic, als pacients de Terres de l’Ebre. 
L’objectiu principal és aconseguir una aliança estratègica, bidireccional i autosostenible que doni garanties, tant en el vessant ambulatori com en el tecnològic i quirúrgic, als pacients de Terres de l’Ebre.  | Cedida
Redacció
06 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:49h
Les gerències territorials de l’ICS de Tarragona i Terres de l’Ebre han signat un conveni de col·laboració entre els serveis d’Urologia i Otorrinolaringologia dels hospitals de l’ICS, Joan XXIII de Tarragona i Verge de la Cinta de Tortosa, amb efectes des de l’1 de gener del 2020.

Mitjançant este conveni l’ICS referma les sinergies entre els dos hospitals i en particular en les especialitats d’Urologia i Otorrinolaringologia per garantir una atenció sanitària coordinada de qualitat a tots els habitants d’ambdós territoris.
El conveni estableix com a objectius:

▪︎Aconseguir una aliança estratègica, bidireccional i autosostenible que doni garanties tant a escala ambulatòria com tecnològica i quirúrgica als  pacients de Terres de l’Ebre, preservant l’autonomia de gestió per part del servei de l’Hospital de Tortosa amb el suport i supervisió del servei de Tarragona, mitjançant una cartera de serveis específica i complementària respecte a l’hospital de referència.

▪︎Aconseguir ser atractius per a nous professionals especialistes al garantir la formació continuada i actualització constants, tant en tècniques quirúrgiques, terapèutiques i d’exploració gràcies a les sinergies amb l’hospital de referència.

▪︎Donar suport a la recerca, docència i formació continuada, així com a la participació en comissions clíniques i sessions conjuntes.

▪︎Donar suport a la cirurgia de complexitat per evitar desplaçaments de pacients i familiars, i buscant l’equitat territorial amb aliances amb l’hospital de més nivell, sempre que sigui possible.

Els acords consoliden el marc de relacions i aliances estratègiques entre ambdues institucions seguint les recomanacions del Pla d’acció del CatSalut i de les respectives regions sanitàries.