Les entitats de la Ràpita podran escollir representants nois per Festes Majors

L’Ajuntament actualitza la figura de pubilla infantil i dama per tal d’obrir-la a la participació dels nois

1200_1581000633bandes_festes_majors_la_rapita_edited
1200_1581000633bandes_festes_majors_la_rapita_edited | Cedida
Redacció
06 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:08h
L'Ajuntament de la Ràpita convida les entitats a presentar tant nois com noies per representar-les durant les Festes Majors 2020. L'Ajuntament ha enviat una carta a la cinquantena d'associacions del municipi per comunicar que a partir d'ara la figura de dama i pubilla passa a anomenar-se representant infantil i representant juvenil respectivament. 

L'alcalde, Josep Caparrós, ha explicat que d'esta manera es vol actualitzar el model de representació de les Festes Majors, que tot i que ja permetia la inscripció de 
representants de qualsevol gènere, per costum se solia limitar a les noies i xiquetes, de manera que s'actualitza esta representació per afavorir la igualtat en tots els vessants socials, també el festiu. 

"Actualitzem al segle XXI la representació de les entitats del nostre poble perquè entenem que tant els xiquets com les xiquetes han de tenir l'oportunitat de gaudir d'unes festes que són especials perquè quan representes la teva entitat són aquelles que recordes per a tota la vida", ha explicat l'alcalde, Josep Caparrós. 

Fa uns mesos l’Ajuntament d’Amposta va prendre esta mateixa iniciativa, com una manera d'adaptar els costums a un context menys masclista i més inclusiu.

El pròxim 7 de març entre les 9.30 i les 13.30 a la sala de juntes de l'ajuntament de la Ràpita es convoca les entitats a una reunió perquè exposen les seves activitats i comunicar els canvis. Les Festes Majors de la Ràpita 2020 tindran lloc entre el 23 de juliol i l'1 d'agost.