Adjudicada la redacció del projecte per a la restauració del Castell d'Ulldecona

El conjunt arqueològic ha patit un procés de degradació des de les últimes actuacions, del 1995

Castell d'Ulldecona
Castell d'Ulldecona | Cedida
Aguaita.cat
06 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:26h
Des de l'excavació de les estrucutures del recinte intern de la fortificació del Castell d'Ulldecona, l'any 1995, i malgrat les intervencions puntuals de restauració i consolidació que s'han anat fent, el conjunt arqueològic ha sofert un procés de degradació.

Per este motiu, s'ha contractat el servei de redacció del projecte sobre actuacions per a la consolidació i restauració de les estructures de l'espai. Així, esta setmana, l'Ajuntament d'Ulldecona ha adjudicat a l'empresa Brull i Alfonso Arquitectura i Patrimoni SLP el contracte administratiu menor de servei de redacció del projecte bàsic i d'execució per a la restauració i consolidació d'estructures històriques i mesures de protecció i posada en valor del Castell d'Ulldecona, per valor de 16.577 euros (IVA inclòs).

Un cop aprovat el projecte, es procedirà a la seua execució amb diverses fonts de finançament. Entre altres, una subvenció ja concedida de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural per a obres de restauració i conservació d'immobles de notable valor cultural per al trienni 2019-2021, de 164.058 euros, i una part de la subvenció del Pla de Foment del Turisme atorgat l'any passat a l'Ajuntament.

El consistori, a més, ja ha anunciat la voluntat de presentar sol·licituds també per assolir altres vies complementàries de finançament, com la convocatòria de l’1.5% cultural del Ministeri de Foment.