En Comú Podem reclama des del Parlament la reactivació de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre

Lucas Ferro: “Aquesta comissió ha estat abandonada pel Govern des de fa anys, contra l’evidència científica i contra l’exigència de construir una agenda valenta contra el canvi climàtic”

Lucas Ferro pregunta per les mesures per protegir el Delta de l'Ebre.
Lucas Ferro pregunta per les mesures per protegir el Delta de l'Ebre. | Cedida
Redacció
05 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:13h
El grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem ha reclamat este dimecres al Parlament de Catalunya la reactivació de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre per tal de vehicular a través d’ella propostes urgents d’actuació per frenar la degradació ecològica del Delta de l’Ebre i pal·liar els greus danys provocats a la zona pel temporal Gloria.

El diputat de Catalunya En Comú Podem Lucas Ferro ha estat l’encarregat de formular la pregunta oral al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Ferro ha recordat que la Comissió, creada l’any 2005, està participada per la Generalitat, el Govern de l’Estat espanyol, pels consells comarcals i els ajuntaments de les Terres de l’Ebre, per la comunitat científica, les entitats ecologistes i els actors econòmics. Una configuració que, segons ha fet notar el diputat de Catalunya En Comú Podem, fa que siga una “comissió plural on hi eren tots els actors amb un únic objectiu: evitar la degradació ecològica del Delta de l’Ebre, per evitar arribar precisament on som avui”.
  El diputat ha retret al conseller que la Comissió haja estat “abandonada” en els darrers anys malgrat “l’evidència científica, contra els qui demanaven implicació del Govern per preservar el Delta i contra l’exigència de construir una agenda valenta contra el canvi climàtic”.

El conseller, però, ha rebutjat assumir qualsevol responsabilitat en l’aturada de la Comissió i en la situació del Delta i ha afirmat que la Comissió s’ha dixat de banda per petició del territori en favor de la Taula de Consens per al Delta. Davant d’esta resposta, el diputat Lucas Ferro ha recordat al conseller que en els darrers dies institucions com el Consell Comarcal del Baix Ebre han aprovat una moció que reclama prendre mesures en el marc de la Comissió per la Sostenibilitat i integrant també a la Taula de Consens i les seues propostes. “Cal que el Govern faci autocrítica i calen mesures urgents. Hem perdut una dècada en la lluita per salvar el Delta i adaptar-se al canvi climàtic”, ha retret el diputat de Catalunya En Comú Podem.