Un jove de Deltebre supera el repte de pujar a la Foradada amb una cadira adaptada

El projecte solidari ideat per Lluís Castells es va poder portar a terme gràcies a la Unió Esportiva lo Passador

Sílvia Altadill
05 de febrer del 2020
Actualitzat a les 19:01h
Pujada al Cim de la Foradada amb una cadira adaptada.
Pujada al Cim de la Foradada amb una cadira adaptada. | Cedida
Esta és una història de solidaritat i superació. El passat diumenge Xavier, un noi de Deltebre amb discapacitat funcional i intel·lectual, va poder ascendir fins a La Foradada, a la serra del Montsià (La Ràpita), a 695 metres, gràcies a l'empeny de Lluís Castells, un altre deltebrenc que es dedica a realitzar accions solidàries mitjançant l'esport. En Lluís va poder aconseguir realitzar la pujada a este emblemàtic espai muntanyenc rapitenc gràcies a l'ajuda dels membres de la Unió Esportista Lo Passador, que van emmarcar l'acte dins del circuit 2019 del Running Series de les Terres de l'Ebre.

"Fa un any, em vaig fer voluntari al Centre la Duna de Deltebre i a la Fundació Tutelar Terres de l'Ebre. I juntament amb la meua dona, la Valli, que és Educadora Social, vam engegar el Projecte #nolimits i #sijopujotutambe. Vam conéixer a una gent que es diuen Cazaretos i que tenien una cadira adaptada", ha explicat Lluís Castells.

La idea és aconseguir els diners per poder comprar la cadira Joellete. Este any intentaran que la Unió esportista el Passador els ajude a recaptar fons per aconseguir-la."Si aconseguim comprar-la pujarem el màxim de gent possible que tingue una discapacitat intel·lectual o física" ens explica Castells.

Durant este mes, preparen presentar el vídeo i el projecte a Deltebre. Intentaran fer un acte de difusió i recaptació de fons, on tots els qui vulguen s'hi puguen sumar i trencar les barreres físiques i mentals que impedixen a la gent amb dificultat funcional gaudir de la muntanya, han avançat.
 

Foto: Cedida