Tres alumnes de l’Institut de l’Ebre ideen «motxilles solidàries» per a persones sense sostre

El projecte vol recollir i distribuir material per atendre les necessitats bàsiques de la gent que viu al carrer

Les alumnes estudien Integració Social a l'Institut de l'Ebre, a Tortosa.
Les alumnes estudien Integració Social a l'Institut de l'Ebre, a Tortosa. | Cedida
Redacció
04 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:36h
Tres alumnes d’Integració Social de l’Institut de l’Ebre de Tortosa, Natàlia Ferré, Ainoa López i Paula Querol, han ideat un projecte que té per objectiu recollir i distribuir material per atendre les necessitats bàsiques de les persones sense sostre que viuen a les Terres de l’Ebre. Es tracta d’una “motxilla solidària” que contindrà material que aquelles persones que ja no l’utilitzen vulguen donar per tal de col·laborar de forma desinteressada per donar-li una segona vida.

“Cada motxilla constarà d’un mínim de recursos bàsics per augmentar el nivell de qualitat de vida de les persones sense sostre”, segons han explicat les impulsores del projecte.

Per això han establert tres punts de recollida on tothom qui vulga participar pot aportar el material que es demana, que és: motxilles, maletes, mantes, necessers per fer farmacioles, jaquetes o impermeables. Els poden entregar en diversos punts de recollida: L’Institut de l’Ebre a Tortosa (Av. Colom 34-42 de 9 a 20.30h); el Casal Municipal d’Amposta (carretera Simàtica 6, de 9 a 15 hores) i Merca Mascotats La Boutique a Vinaròs (carretera N-340 Km 1054, 12 de 9 a 13 h i de 17 a 20 h).

Les alumnes agraïxen “la vinculació i participació per part de la població per tal de realitzar el màxim nombre de motxilles possibles ja que malauradament hi ha un nombre important de persones invisibles a la nostra societat més propera que sofrixen una situació desfavorable en un estat del benestar social i democràtic”, afirmen.

Un cop preparades, les motxilles es repartiran per diferents poblacions de les Terres de l’Ebre com ara Tortosa, Amposta, Gandesa, Mòra d’Ebre, La Ràpita, Deltebre, l’Ametlla de Mar i part del Baix Maestrat com Vinaròs.