Així s'ha viscut el Dia Mundial contra el Càncer a les Terres de l'Ebre

L'AECC fa una crida a normalitzar la paraula 'càncer' perquè no siga tabú.

Redacció
04 de febrer del 2020
Actualitzat el 06 de febrer a la 1:33h
Dia Mundial Contra el Càncer a les Terres de l'Ebre 2020
Dia Mundial Contra el Càncer a les Terres de l'Ebre 2020 | Cedida
L'AECC a nivell global de País ha fet una crida a normalitzar la paraula 'càncer' perquè no siga tabú. Els psicooncòlegs assenyalen la importància de parlar de la malaltia, també amb els infants. "He perdut la por a la paraula 'càncer'. He de conviure amb ella per sempre més. I a la paraula 'metàstasi'. Amb el càncer primari, em feien una por horrible. Ara no (...). Clar que espanten, però formen part del nostre dia a dia. Jo no me les puc treure de sobre, tan de bo ho pogués fer". És la veu d'Amàlia, que té una triple metàstasi després de patir un càncer de mama fa deu anys. Amb motiu del dia mundial contra la malaltia, l'associació AECC-Catalunya  contra el Càncer fa una crida a la societat per normalitzar el càncer perquè no siga tabú. La psicooncòloga Mireia Golobardes afirma que compartir que es patix un càncer pot ajudar a "viure-ho d'una manera més tranquil·la". També és important, afegix, dir esta paraula als infants.

A nivell de les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona l'AECC va  participar dn un programa de radio amb el lema: “Llamalocancer. Càncer, la realitat darrere la paraula”. A tarragona es va fer entrevista a la Tac12, a Tarragona Ràdio, i a Terres de l’Ebre a RadioTortosa. A Terres de l’Ebre van col•laborar 3 pacients oncologiques: la Montse, la Neus i la Pietat, junt amb les terapeutes de l'Associació Contra el Càncer del territori ,Mar Rodriguez com a psicooncologa i Joana Fabra com a fisioterapeuta

També enmarcat en el Dia Mundial Contra el càncer,els doctors Carlos López i Marylène Lejune, acompayants de dos pacients van parlar sobre el projecte Emma (Projecte de lluita contra el càncer de mama a les Terres de l'Ebre) a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.
La LLiga Contra el Càncer , un altra entitat de les Terres de l'Ebre també ha realitzat diverses parades informatives en els centres de salut ebrencs durant tot el matí.
 

Programa de Ràdio que va realitzar l'Associació Contra el Càncer (AECC) a Tortosa Foto: Cedida