Simulacre d’incendi a la central hidràulica de Riba-roja

L’objectiu és prevenir incidents als complexos i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva

Redacció
14 de març del 2014
Endesa ha finalitzat amb èxit un simulacre –intern- d’incendi a la central hidràulica de Riba-roja, situada al terme municipal de Riba-roja d’Ebre. Esta operació forma part dels plans de prevenció i seguretat que la Companyia realitza des del 2003, i de forma itinerant, a les instal·lacions de generació hidroelèctrica de Catalunya. L’objectiu és prevenir incidents als complexos i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n, minimitzant així el temps de resposta.

El foc a la instal·lació s’hauria produït al quadre elèctric de la presa i a la sala de serveis auxiliars, la qual cosa hauria activat l’alarma d’incendis de la instal·lació i, de retruc, hauria arribat l’avís al Centre de Control de Producció Hidràulica situat a la seu de Lleida, al barri dels Magraners. Immediatament s’ha mobilitzat el personal de guàrdia, és a dir, l’equip d’intervenció (EI) per atendre l’emergència, que van ser els primers a desplaçar-se urgentment a la central hidràulica, dotats d’equips amb respiració autònoma i extintors. Igualment, es va simular el bloqueig dels accessos a la central per tal que els bombers poguessin entrar-hi sense problemes.

Un cop finalitzada l’emergència el personal de guàrdia és l’encarregat de preparar una sol·licitud de descàrrega urgent per comprovar l’estat de l'instal·lació hidràulica i, finalment, es realitza una reunió amb tots els participants per analitzar les accions.

Aquest tipus d’operacions es realitzen 7 vegades cada any a una central hidràulica diferent de Catalunya.