L'Ametlla de Mar acollirà finalment la base ebrenca de la nova divisió marítima de Mossos

Interior barallava la possibilitat entre este port del Baix Ebre o el de Sant Carles de la Ràpita | Els primers agents de la nova divisió començaran a treballar a l'estiu

Membre de l'actual Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra
Membre de l'actual Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Redacció
30 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:00h
El director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, va explicar este dimecres al Parlament que finalment serà l'Ametlla de Mar la població de les Terres de l'Ebre que acollirà una de les bases de la futura policia marítima.

Fa unes setmanes, quan es va donar a conèixer que Mossos treballava en la creació d'esta nova divisió, es va apuntar que Interior barallava dues opcions per establir-ne la base a les Terres de l'Ebre. D'una banda, la Ràpita, i de l'altra l'Ametlla de Mar. Finalment, la conselleria comandada per Buch ha triat el port del Baix Ebre. Cal tenir en compte que l'Ametlla de Mar ja compta amb comissaria pròpia dels Mossos d'Esquadra, mentre que la comissaria més propera a la Ràpita és la d'Amposta.

Segons va exposar Ferrer la policia marítima es començarà a desplegar a partir d'este estiu, quan preveuen comptar amb 30 agents distribuïts en tres bases: Palamós, Vilanova i la Geltrú  i l'Ametlla de Mar.

El director dels Mossos d'Esquadra va anunciar que el cos ha començat a fer la selecció interna de personal per la policia marítima per "seguir avançant amb el desplegament dels Mossos a Catalunya" per ser "la policia ordinària i integral a tot el territori de Catalunya".

Durant la comissió d'Interior al Parlament Ferrer va explicar que davant el nivell 4 sobre 5 d'alerta antiterrorista el cos ha adquirit "material divers" per a este àmbit i també s'està treballant per incorporar "un innovador sistema d'entrenament policial" que permetrà "fer simulacions en escenaris policials canviants amb situacions dinàmiques i realistes". També ha defensat la feina de la Divisió d'Assumptes Interns (DAI) perquè "només un 2,5% de les sancions que s'imposen són estimades posteriorment en contenciosos administratius", el que significa que té un "95% de fiabilitat".

Les funcions del nou servei de policia marítima serà garantir la protecció i seguretat en aigües interiors i el mar territorial, controlar i preservar els espais marítims naturals protegits o inspeccionar les instal·lacions i activitats d'oci i esportives que es realitzen a la costa catalana, ha indicat Ferrer.

"Fins ara no ho havíem explicat", ha exposat el director dels Mossos, que va detallar la formació que rebran els agents que assumeixin aquesta funció. Hauran de formar-se en Intervenció en medi marítim a través de tres mòduls. En concret, 310 hores d'àmbit general, 458 de navegació i 232 de pràctiques formatives.