Els Mossos detenen una dona de Tortosa per estafa a una mare i filla discapacitades

La detinguda hauria estafat en els últims cinc anys un total aproximat de 61.820 euros a una víctima i 1.500 euros a la filla

La detenció va tindre lloc el 16 de gener i la detinguda va declarar en seu policial a l'espera de ser citada pel jutge.
La detenció va tindre lloc el 16 de gener i la detinguda va declarar en seu policial a l'espera de ser citada pel jutge. | Cedida
Redacció
27 de gener del 2020
Actualitzat a les 18:00h
Els Mossos d’esquadra van detenir el passat 16 de gener una dona de 32 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Tortosa com a presumpta autora d’un delicte d’estafa.

La detinguda, hauria estafat en els últims cinc anys un total aproximat de 61.820 euros a una víctima i 1.500 euros a la filla d’esta “valent-se de la vulnerabilitat de les víctimes al patir ambdos discapacitats mentals, aprofitant la confiança que tenien dipositada en ella per la relació d'amistat que les unia i sota el pretext d'ajudar-les arran de dos deutes que havia adquirit una d’elles amb l'adquisició d'un vehicle i llibres”, segons han explicat els Mossos en una nota de premsa.

Per a convèncer a les víctimes, la detinguda va idear la figura d'una suposada advocada que s'encarregaria de gestionar els deutes amb els organismes reclamants. “D’esta manera  va aconseguir rebre de bona fe per part de les víctimes dos llibretes bancàries de les quals durant anys va estar realitzant disposicions en efectiu dels diversos rendiments del treball i prestacions que rebien”, informa el cos policial.

La detinguda també va limitar la disposició de diners de les víctimes durant 5 anys a un total d'entre 15 i 30 euros setmanals amb els quals havien de fer front a totes les despeses familiars, “dixant-les en una situació d'extrema necessitat i atemorint-les que si intentaven fer qualsevol consulta sobre l'estat dels comptes o realitzar un moviment bancari, un Jutge podria retirar la custòdia de la filla, aleshores menor d'edat, pel simple fet de ser discapacitada mental”, afegix la nota.

A dia d'avui els deutes per l'adquisició d'un vehicle i per la compra de llibres continuen vigents amb l'aplicació dels corresponents interessos afegits.

La detinguda va quedar en llibertat després de declarar en seu policial a l’espera de ser citada per l’autoritat judicial.