Tortosa participa al programa europeu BRIDGES per fomentar la convivència intercultural

La iniciativa vol promoure la cohesió social amb un calendari d'activitats centrat en tres eixos: voluntariat, esports i cultura

Presentació del programa europeu BRIDGES a l'Ajuntament de Tortosa
Presentació del programa europeu BRIDGES a l'Ajuntament de Tortosa | Cedida
Redacció
16 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:14h
El programa europeu BRIDGES, que treballa per promocionar les comunitats inclusives a Europa i que vol construir relacions i afavorir la integració de grups locals, s’implantarà també a Tortosa.

L’Ajuntament de Tortosa, de manera conjunta amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), s’ha convertit en la representació catalana d’este programa europeu. Amb la seua participació es vol treballar per crear relacions i vincles entre infants, adolescents i joves de famílies autòctones i de famílies immigrades —la ciutat de Tortosa compta amb un 17% de població immigrada— que vagen més enllà de les activitats proposades al programa i que s’incidisca en el procés comunitari de la ciutat, que ja es treballa des de fa anys. A més, es volen marcar els fonaments que puguen convertir-se en una guia de bones pràctiques extrapolable a altres poblacions.

Durant la presentació del programa, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que la seua implantació a la ciutat s’adiu amb les accions que des del municipi es venen duent a terme en relació a la interculturalitat, i a més suposa continuar el llegat que va deixar l’estiu passat els World Sports Games, per un treball per la inclusió. De la seua banda, el president de la UCEC, Jaume Domingo, ha incidit en què el treball previ que Tortosa fa en aquest àmbit afavoreix la implantació d’este programa i que garanteix que els resultats tindran continuïtat, una vegada finalitze.

En el programa BRIDGES hi participen diferents entitats d’Àustria, Croàcia, Grècia, Itàlia i Catalunya que treballen per crear unes comunitats més inclusives a través de la interculturalitat, el mestissatge i la creació de vincles entre cultures, famílies i persones. Al llarg de nou mesos –de gener a setembre–, Tortosa oferirà un ampli ventall d’activitats per treballar en estos propòsits de BRIDGES que es tradueixen en 12 activitats centrades en el voluntariat, l’esport i la cultura.