Ulldecona supera per tercer any consecutiu les 11.000 visites guiades als seus actius turístics

Este any, entre altres novetats, entraran en funcionament les noves instal·lacions de l’Oficina de Turisme (situada al Molí de Cèsar Martinell) amb l’estrena d’una sala polivalent a la segona planta

1200_1579102387990_1452883752EL-CASTELL-MEDIEVAL
1200_1579102387990_1452883752EL-CASTELL-MEDIEVAL | Cedida
Redacció
15 de gener del 2020
Actualitzat a les 17:56h
Un total de 11.019 guiatges consoliden l’aposta del municipi d'Ulldecona pel turisme cultural, natural i gastronòmic gràcies, entre altres factors, a la singularitat dels seus actius patrimonials. El Conjunt Rupestre de la Serra de Godall amb el Centre d’Interpretació i la visita als abrics, el Museu Natural de les Oliveres Mil.lenàries de l’Arion i el Castell Medieval continuen sent, en este ordre, els llocs més visitats. Respecte a les dades del 2018, destaca l’augment del 15% de les visites a les Oliveres Mil·lenàries i d’un 150% al centre històric del municipi, que ha superat els 600 visitants. Precisament l’Ajuntament i Turisme Ulldecona estan treballant actualment per tal de completar l’oferta de visites als actius patrimonials del nucli històric amb noves propostes de cara a este any 2020.

A les dades cal afegir el gran nombre de visitants que rep el complex de l’Ermita de la Pietat, l’augment notable del turisme gastronòmic de qualitat i les més de 22.000 persones que es van apropar a la població en motiu de les passades Festes Quinquennals i la renovada Fira de Sant Lluc. Destaca també, la gran afluència de públic de qualitat que mantenen les programacions culturals estables com la de Teatre Familiar de la Xarxa – Ull de Teatre, el cicle Patriomònium o les Jornades Musicals de l’Ermita. La dinàmica de creixement es veu també reflexada de manera notable en el turisme escolar i pedagògic, gràcies a una completa oferta educativa d’avantguarda.
 

Imatge de les pintures de l'Abric I d'Ulldecona a través de l'aplicació descarregada a la tauleta. Foto: Sílvia Berbís


Per tal de mantenir estes dades i, sobretot, la qualitat de les visites, Ulldecona enceta el 2020 amb nous projectes i accions. Este any, entre altres novetats, entraran en funcionament les noves instal·lacions de l’Oficina de Turisme (situada al Molí de Cèsar Martinell) amb l’estrena d’una sala polivalent a la segona planta i acabaran les obres de semi-peatonalització del tram nord del carrer Major, que potenciarà la circulació de vianants i la conseqüent dinamització dels serveis al centre de la vila.

Per la seua banda, el CIAR Abrics de l’Ermita continuarà apostant per la innovació tecnològica amb l’actualització de l’app de realitat augmentada e-ARt per a millorar i expandir l’experiència dels visitants, s’implementarà la senyalització de noves rutes tant a peu com en BTT pel terme municipal unint els diferents punts d’interès i es promocionarà el Centre Històric amb la creació de nous itineraris centrats en els valors arquitectònics, històrics, artístics i musicals de l’Església de Sant Lluc amb la seva imponent portalada d’entrada, actualment en restauració.

Així mateix, també el Castell d’Ulldecona serà objecte aquest any que hem iniciat de noves obres de restauració i consolidació, que afectaran a les excavacions i estructures situades davant la Torre de l’Homenatge. La inversió prevista és de 170.000 euros i forma part de les actuacions previstes dins el Pla de Foment del Turisme.