Un ebrenc, nomenat màxim comandament de l'Exèrcit Espanyol

Miguel Ángel Villarroya (La Galera, 1957) havia estat fins ara el director del Gabinet Tècnic de la ministra de Defensa

Miguel Ángel Villarroya és nascut a la Galera
Miguel Ángel Villarroya és nascut a la Galera | Ministeri de Defensa
Aguaita.cat
15 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:25h
Un ebrenc serà el màxim comandament de l'Exèrcit Espanyol. El president de Govern, Pedro Sánchez, ha nomenat el tinent general de l'Exèrcit de l'Aire Miguel Ángel Villarroya Vilalta nou Cap de l'Estat Major de la Defensa (Jemad) i, com a tal, màxim responsable operatiu de les Forces Armades i principal assessor militar seu.

El general Villarroya, nascut a la Galera, fins ara cap de Gabinet Tècnic de la ministra de Defensa, és un home de la màxima confiança de Margarita Robles.

Villarroya, de 62 anys, pilot d'avions de transport, ha estat cap del 45 Grup de Forces Aèries, que s'encarrega del trasllat d'autoritats, i del Comandament Aeri de Canàries, així com sotsdirector del Grup Aeri Europeu, a High Wycombe (Regne Unit). Ha participat en diferents missions internacionals. Ha realitzat un total de 9.800 hores de vol, principalment a l'avió T-10 (C-130 Hèrcules). Ha participat en missions durant la Campanya d'Alliberament de Kuwait, als Balcans, tant com a membre del Destacament Ícar a Aviano com des de territori nacional, i durant la guerra civil a Rwanda

Des d'abril de 2017 era director del gabinet tècnic de la ministra de Defensa (primer amb Cospedal i després amb Robles) i el seu nomenament comporta l'ascens també a l'ocupació de general de l'Aire (quatre estrelles).

Robles ha optat per no canviar la cúpula militar en bloc, sinó que ha preferit rellevar ja a el cap de l'Estat Major de la Defensa i mantenir de moment en els seus càrrecs als caps dels tres exèrcits, els generals Francisco Javier Varela (Terra ), Javier Salt (Aire) i Teorodoro López Calderón (Armada), la substitució s'espera a mig termini.