«Una bola de foc contra l'edifici»: l'impactant relat dels veïns del barri on ha mort una persona

Els testimonis de l'incident al barri de Torreforta relaten atònits com han viscut les conseqüències de l'explosió a la petroquímica

Vista de la finestra destrossada a Tarragona.
Vista de la finestra destrossada a Tarragona. | ACN
Aguaita.cat
15 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:49h
Veïns de la zona de Ponent de Tarragona, on l'explosió de la petroquímica ja ha causat una víctima mortal, s'expressen atònits després de l'explosió. Asseguren haver presenciat un projectil impactant sobre el bloc de pisos del barri de Torreforta on s'ha produït l'esfondrament.

L'home que ha mort residia al segon pis, però no estava sepultat per la runa. A la part posterior de l'edifici -al número 7 de la plaça García Lorca- s'aprecien notables danys a la finestra per on hauria entrat aquesta peça. Mossos investiguen els fets i la vinculació exacta amb l'incident a la indústria Iqoxe, que este dimarts al vespre ha trasbalsat el Camp de Tarragona.

Cap veí s'ho explica, però tots ho donen per fet, que alguna peça provinent de l'explosió ha fet cap a aquest barri de Ponent, a tres quilòmetres de distància de la fàbrica, i que no ha estat objecte de cap ona expansiva, sinó d'un impacte. Alguns tenen en ment una gran bola de foc. Altres ho recorden com un helicòpter o una avioneta, en flames.


L'Antonia Mora, veïna del barri, estava convençuda que a l'edifici hi havia hagut una explosió de gas. "Ha sonat com una bomba i un ambient vermellós arreu". Tot l'edifici ha tremolat per l'impacte. "Se sentia molt xivarri, crèiem que havia passat alguna cosa a l'empresa Basf, però en cap moment que havia afectat el pis del veí, ho hem sabut després".

Inicialment s'han desallotjat tots els veïns, però després només s'han mantingut desocupats el pis de la víctima, el superior per on hauria entrat este suposat projectil, i també el primer pis. La Manoli Galiano, que viu amb el seu marit davant per davant de l'immoble sinistrat, assegura haver sentit dues explosions. "Ha estat molt fort", afirma.

Molta expectació i narracions per a tots els gustos

Molta expectació, de veïns i curiosos, davant l'edifici, on s'hi han desplegat nombrosos efectius dels Bombers, Guàrdia Urbana i Mossos. "Es confirma l'afectació per la finestra i els forjats, i s'han precintat els tres pisos mentre dure la investigació de Mossos per esclarir què ha pogut succeir", ha afirmat Jordi Castellví, cap de guàrdia dels bombers.

Agents de la unitat Tedax dels Mossos han inspeccionat l'habitatge de la víctima mortal a la cerca d'indicis que puguen explicar els fets ocorreguts. Posteriorment s'hi ha desplaçat la comitiva judicial, encapçalada per la magistrada d'instrucció 1 de Tarragona, en funcions de guàrdia. L'aixecament del cadàver s'ha efectuat a les onze de la nit.