El treballador mort en l'explosió de la petroquímica era de Flix

Troben el cos de l'encarregat desaparegut en la deflagració, que ha deixat també vuit ferits

Albert Cadanet / Víctor Rodrigo
15 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:38h
Les flames a la zona de l'explosió este dimarts a la nit
Les flames a la zona de l'explosió este dimarts a la nit | ACN
El cadàver de la persona desapareguda a l'explosió de la petroquímica de Tarragona s'ha trobat aquest matí entre les deixalles de l'incendi. És la segona víctima mortal del sinistre. La seva recerca s'havia reactivat aquest matí.  

Segons ha avançat Ràdio Móra d'Ebre - Cadena SER, es tracta d'un home nascut a Flix, que residia des de feia anys al Camp de Tarragona i treballava per l’empresa IQOXE, on es va produir l’accident.

Esta és la segona mort provocada per la forta explosió. La primera mort es va produir ahir al barri de Torreforta, situat a l'oest de la ciutat, després que un edifici s'ensorrés per l'onada expansiva. El sinistre també ha provocat vuit ferits, dos dels quals en estat greu (ambdós han estat traslladades a l'hospital). A hores d'ara es desconeixen les causes de l'accident.

Els incidents es van produir ahir a les set de la tarda, quan una explosió va sacsejar Tarragona i diversos municipis del voltant. La deflagració es va produir a la planta petroquímica de la Canonja (Tarragonès), que delimita amb Vila-Seca, concretament al polígon sud, a les instal·lacions que pertanyen a l'empresa IQOXE.

Els Bombers de la Generalitat han treballat tota la nit a la zona amb una trentena de dotacions terrestres. Actualment, la situació està controlada, "estable i en procés de control del risc", segons ha explicat aquest matí el cap de Bombers de Tarragona, Albert Ventosa.

La tasca dels bombers consisteix, sobretot, a controlar l’incendi que afecta un dipòsit amb una càrrega d’òxid de propilè, que es deixa cremar. Al llarg de la matinada s'ha apagat un segon foc que s'ha produït a la matinada. Per una altra, s’estan refrigerant els tancs més pròxims a la zona de l’incendi, per evitar que l’alta temperatura generada pel foc els afecti.

Protecció Civil ha activat el pla d'emergències per risc químic, Plaseqcat, en la fase d'alerta.
També, minuts després de l'incident, ha ordenat a la població resident als municipis de Vila-Seca i La Canonja que no sortís de casa i tanqués portes i finestres. Al cap de dues hores, el confinament s'ha aixecat.
 
De forma preventiva ha quedat suspesa la circulació ferroviària entre Tarragona i Reus i Tarragona-Port Aventura, que afecta les línies R13, R14, R15, R16, R17, RT1 i RT2. 

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat que "no hi ha toxicitat a l'aire". Buch també ha afirmat a TV3 que "no hi ha cap mena de perill per a la població". El president Torra i el vicepresident Aragonès han reforçat aquestes paraules després de desplaçar-se a Reus, des d'on han volgut transmetre un missatge de "calma i tranquil·litat".

Veïns han informat a NacióDigital que la detonació s'ha notat a tota la ciutat i altres mitjans apunten que també s'ha pogut sentir a diversos municipis del voltant, fins a deu quilòmetres de distància. Altres veïns han pogut confirmar que s'ha notat des del Baix Camp fins al Baix Penedès. Tarragona Radio ha pogut realitzar un vídeo de la columna de fum que s'ha elevat al cel de la ciutat.