Un mort a Tarragona en ensorrar-se l'edifici a causa de l'onada expansiva de l'explosió

Els Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM) han informat que almenys hi ha sis persones afectades per la deflagració

Explosió en una planta petroquímica de Tarragona
Explosió en una planta petroquímica de Tarragona | ACN
NacióDigital
14 de gener del 2020
Actualitzat a les 21:00h
Una explosió ha sacsejat Tarragona este dimarts a la tarda. Un mort al barri de Torreforta de Tarragona després que l'edifici s'haja ensorrat per l'onada expansiva de l'explosió a una de les plantes petroquímiques del polígon sud.
  La deflagració s'ha produït a la planta petroquímica de la Canonja, que delimita amb Vila-Seca, concretament al polígon sud. Les instal·lacions on s'ha produït l'explosió pertanyen a l'empresa IQOXE. Ara com ara hi ha sis afectats, dels quals dos grans cremats, un ferit menys greu i tres lleus.

Protecció Civil recomana a la ciutadania que visqui prop de la zona de l'explosió que es confini preventivament fins a saber l'abast de l'accident químic. A la fàbrica hi ha productes químics amb els quals no és recomanable entrar en contacte.No obstant això, els bombers no estan evacuant la zona però recomanen als veïns que viuen a prop que es confinin preventivament.Veïns informen a NacióDigital que la detonació s'ha notat a tota la ciutat i altres mitjans apunten que també s'ha pogut sentir a diversos municipis del voltant, fins a deu quilòmetres de distància. Altres veïns han pogut confirmar que s'ha notat des del Baix Camp fins al Baix Penedès. Tarragona Radio ha pogut realitzar un vídeo de la columna de fum que s'ha elevat al cel de la ciutat.